Simanić i Bitadze se prijavili za NBA draft

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.19. | 18:20

Videćemo kako će proći

Još jedan srpski košarkaš u NBA ligi sledeće sezone?

Košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić se prijavio za ovogodišnji NBA draft, a to je objavio njegov menadžer Miško Ražnatović na svom Tviter nalogu.

Izabrane vesti

Simanić ima 21 godinu, a u Crvenoj zvezdi je od 2014. godine. I čini se da mu je ova sezona najbolja do sada, mada i dalje nema toliki uticaj i brojke kako se to od njega očekivalo.

Ove sezone u proseku je davao pet poena i ima dva i po skoka za 13 minuta na parketu u Evrokupu. U ABA ligi je igrao u proseku 19 minuta i davao sedam poena uz 3,5 skokova po utakmici. Simanić se i prošle godine prijavio za draft, ali je kasnije povukao svoju prijavu.

Pored Simanića, na NBA draftu ćemo ove sezone očekivano videti i Gogu Bitadzea. Gruzinu je takođe menadžer Miško Ražnatović. Bitadze se visoko kotira i prognoze su da bi mogao da bude vrlo visoko izabran.

Goga ima 19 godina, imao je neke dobre partije za Budućnost u Evroligi, a izabran je i za MVP-ja ABA lige za ovu sezonu. Međutim, nije pružao toliko dobre partije u ovosezonskom finalu ABA lige protiv Crvene zvezde.

Videćemo obojicu na delu već u ponedeljak kada se igra majstorica za prvaka Jadrana i putnika u Evroligu sledeće sezone.

Foto: MN Press

 


tagovi

Boriša SimanićGoga Bitadze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara