Boriša Simanić (©MN Press)
Boriša Simanić (©MN Press)

Simanić leti uz pratnju lekara iz “Dragiše Mišović“, doktor Radovanović i o Dobriću, Bogdanoviću, Milutinovu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 08:15

Dobrić doživeo ozbiljnu distorziju zgloba

(Od specijalnog izveštača iz Manile)

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije konačno će danas krenuti nazad za Beograd, a u avionu – kao u bolnici. Čak četvorica reprezentativaca iz Manile će poleteti sa manjim ili većim zdravstvenim problemima, a najekstremnije je sanje Boriše Simanića, koji je tokom Mundobasketa ostao bez bubrega.

Izabrane vesti

Stoga i specijalne mere Košarkaškog saveza Srbije, tačnije lekarskog dela tima na čelu sa profeorom doktorom Draganom Radovanovićem.

U zadnjem delu avionu je napravljen krevet u kome će biti Simanić, oko njega će biti medincinska ekipa. Anesteziolog i anestetičar iz ’Dragiše Mišović’ su stigli još preksinoć. Oni, fizioterapeut i ja ćemo biti uz njega. Normalno, i majka i devojka. Molim samo za pažnju i privatnost. On je sedam dana od operacije, to je sve sveže. On je ovako dobro, ali može lako da se umori. Samo molim za deo privanosti“, rekao je Radovanović srpskim izveštačima u Manili.

Odmah se osvrnuo i na slučaj Ognjena Dobrića, koji je u finalu morao van igre posle samo dva minuta i 20 sekundi.

Dobrić je imao ozbiljnu distorziju zgloba. Sinoć posle meča je bilo kasno, ne zbog nas, nego zbog uslova ovde, pa nismo mogli da napravimo rendgensku sliku. Uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje i naravno sve ćemo uraditi, i magnetnu rezonancu i skener, kada dođemo u Beograd. On će naravno imati terapiju i u avionu, uglavnom krio-terapiju. I onda ćemo da damo procenu povrede kada napravimo dinagnostiku. I na snimku se vidi koliko ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta pre toga imao uganuće zgloba, ja se nadam da taj zglob ipak i pre toga bio relativno labav, da ta povreda neće biti toliko ozbiljna“.

Na kraju, Nikola Milutinov i Bogdan Bogdanović nemaju zbog čega da brinu, oni su imali samo manje zdravstvene probleme, samo u najgorem trenutku.

Milutinov je dobio udarac u list u utakmici sa Kanadom. Imao je bolove. Pripremii smo ga da može da igra. Bogdanović je neposredno pre početka finala osetio malaksalost, slabost, kao da počinje virusna infekcija, odmah smo intervenisali terapijama. Relativno brzo smo ga doveli u stanje da može da igra. On je odigrao celu utakmicu, videli ste“, završio je Radovanović.




tagovi

Boriša SimanićOgnjen DobrićNikola MilutinovBogdan BogdanovićDragan Radovanovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara