"Dženkins"
"Dženkins"

Simonović i Dženkins rasturili Panionios!

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.14. | 21:03

Crveno-beli upisali i drugu pobedu u grupi L, uz odlične role kapitena i američkog beka, koji su zajedno ubacili 34 poena

DženkinsŠto je Đenka započeo, to je Simon završio! Nešto slabiji početak utakmice sa Panioniosom nije omeo košarkaše Crvene zvezde da upišu još jedan ubedljiv trijumf u nizu i tako nastave seriju dobrih igara na svom terenu. Izabranici Dejana Radonjića su posle nešto lošijih 20 minuta dodali gas i u trećoj deonici potpuno unuštili protivnika, napravili 16 poena razlike i kasnije lagano priveli meč kraju - 84:64 (16:19, 23:16, 22:12, 23:17).

Do druge pobede u grupi L Zvezdu su vodili Simonović i Dženkins, koji su odgovornost u nekim ključnim momentima preuzimali na sebe i vrlo sigurnim performansom razveselili oko 5.000 Delija u hali Pionir. 

Izabrane vesti

Od poznatih zvezdaša u prvom redu Pionira našli su se glumci Ivan Bekjarev, Milan Kalinić i Bane Trifunović, kao i bivši fudbaler Vlada Stošić, kojem su Delije skandirale ime. Navijači su razvili i transparent podrške treneru Aci Petroviću, koji vodi borbu sa teškom bolešću.

Crveno-beli su vrlo slabo ušli u meč. Gosti su zahvaljujući trojkama Lengforda, Kartera i Batisa, ali i poenima Mekoluma vrlo brzo poveli sa 9:15. Anemičnu i bezidejnu igru domaćina na samom startu donekle je ublažio ulazak Dženkinsa, koji je sa četiri brza poena umanjio zaostatak - 13:17. 

Gotovo puna tri minuta trajao je rezultatski post na obe strane. Gosti su u međuvremenu preko raspoloženog Lengforda poveli sa šest poena, da bi Nelson u samom finišu deonice svojom prvom trojkom na meču Zvezdu rezultatski potpuno vratio u meč - 16:19. 

Beograđani su na samom startu drugog poluvremena uspeli da potpuno anuliraju prednost rivala preko Katića Radenovića, ali su i dalje imali velikih problema sa organizacijom napada, što je i te kako bilo primetno.

Ipak, gosti su imali rešenje za odbranu rivala - u otvorenim šutevima za tri poena. Batos je svojom drugom trojkom vratio Panionios u vođstvo (20:23), ali je Blažič već u sledećem napadu košem i bacanjem vratio stvari na nulu. Slovenački reprezentativac je nastavio svoju seriju poena, a sa linije slobodnih bacanja doveo je Zvezdu u prvu prednost još od samog starta utakmice - 25:24.
-----------------------------------------------
Crvena zvezda – Panionios 84:64 (16:19, 23:16, 22:12, 23:17)

Dvorana: „Pionir”. Gledalaca: 4.934. Sudije: Boris Šulga (Ukrajina), Gentijan Ćići (Albanija), Karlos Peruđa (Španija).

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Blažič 11, Simonović 18, Marjanović 10, Radenović 6, Katić 7, Tejić, Nelson 7, Dženkins 16, Dragićević 9.

PANIONIOS: Mekkolum 11, Duvnjak 7, Karter 6, Milburn 6, Atanasulas, Batis 7, Skordilis 6, Lengford 9, Mišel 4, Simtsak 2, Kiricis 4, Salustros 2.
-----------------------------------------------
Crveno-beli su prednost imali sve do samog kraja prvog poluvremena, ali su gosti sve vreme bili tu negde... Karter je svojom novom trojkom na kratko preokrenuo na 34:35, ali su Dragićević Dženkins brzim realizacijama napada doneli svom timu prednost - 39:35.

Znatno bolje domaćin je započeo drugi deo igre. Radenović i Marjanović su nastavili niz svog tima koji je počeo još krajem druge četvrtine, Simonović je svojom novom trojkom doneo prvu dvocifrenu prednost (46:35), da bi Bobi i Nelson sa linije penala kompletirali seriju 16:0 - 50:35. 

Puna četiri i po minuta Panionios je bio bez poena, da bi Skordilis jednim pogođenim bacanjem, bar na kratko, prekinuo niz rivala. Prve minute je upisao i mladi plejmejker Nikola Rebić, koji je imao vrlo težak zadatak da čuva najboljeg igrača, Mekoluma.

Zvezda je ubedljivu prednost čuvala i u minutima koji su dolazili. Ipak, zahvaljujući Mekolumu i Kiritsisu Panionios je u jednom trenutku uspeo da smanji na 11 razlike, ali samo na nekoliko momenata, pošto je domaćin u poslednjih deset minuta ušao sa rezultatom 61:47.

Raspucani kapiten Simonović doneo je crveno-belima prednost od 20 razlike posle prva dva minuta poslednjeg perioda, pa je praktično već tada i definitivno bilo rešeno pitanje pobednika. 

Do kraja utakmice igrači Zvezde su igrali za publiku. Sa nekoliko vrlo efektnih poena i lepršavom igrom dokusurili protivnika i upisali pobedu rezultatom 84:64. 

Najefikasniji igrač u ekipi Zvezde bio je Simonović sa 18 poena, dok je Dženkins ubacio 16. Na drugoj strani Mekolum je postigao 11, a Lengford devet poena.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaKK PanioniosEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara