Nikola Mirotić (©Star Sport)
Nikola Mirotić (©Star Sport)

Situacija ozbiljna, Mirotića dugo neće biti na parketu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 16:56

Povreda zahteva poseban program rehabilitacije, za Maoda Loa takođe završena godina

Kada je postalo jasno da se Nikola Mirotić neće pojaviti na parketu Beogradske arene za utakmicu sa Partizan Mozzart Betom, rodilo se među navijačima zrno sumnje da je jedan od najboljih evropskih igrača današnjice uzeo “bolovanje“ kako bi izbegao suočavanje sa 20.000 pristalica crno-belih.

Daleko od toga da je Mirotić lažirao povredu, a situacija je više nego ozbiljna jer ga na parketu neće biti još dugo. Kako je objavljeno na sajtu milanske Olimpije, on je posle inicijalnih pregleda i konsultacija sa specijalistom povodom upale Ahilove tetive sa kojom godinama muku muči, odlučio da se podvrgne posebnom programu rehabilitacije, a sledeća kontrola zakazana mu je tek za šest sedmica!

Izabrane vesti

To znači da je za njega ne samo završena 2023. godina, već bi na parket mogao da se vrati tek u februaru naredne godine, pod uslovom da rezultati terapije budu zadovoljavajući. Podsetimo, on je u julu 2022. prijavio upalu Ahilove tetive zbog čega se inicijalno verovalo da će van stroja biti tek nekoliko sedmica. Na teren se vratio tek posle više od tri meseca oporavka! Propustio je uvodnih deset utakmica Evrolige.

Pod uslovom da oporavak zaista bude trajao još šest sedmica, Mirotića neće biti na terenu protiv Barselone u petak, zatim Asvela, Panatinaikosa, Baskonije, Olimpijakosa, Bajerna, Albe, Crvene zvezde, Valensije, zatim opet katalonskog velikana ali sada u Milanu, te možda opet atinskih Zelenih, ali u Atini. Prva utakmica za Armani u februaru je protiv Efesa u Istabulu, a sledeća šest dana kasnije protiv Reala u Milanu. Posle toga sledi tronedeljna pauza zbog nacionalnih kupova i početka kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Kalendarska godina završena je i za Maoda Loa. Čovek koji je Crvenoj zvezdi nedavno ubacio 32 poena u Beogradu doživeo povredu primicača leve nove, zbog čega će pauzirati minimum tri sedmice. Posle toga će ići na kontrolu i ako svi uslovi budu ispunjeni vratiće se treninzima.

Dok se Lo i pogotovo Mirotić ne vrate, Armani bi potencijalno mogao da izgubi svaku nadu za plasman u četvrtfinale Evrolige. Već sada je italijanski šampion u problemu jer ima samo četiri pobede iz trinaest kola i nalazi se pri dnu tabele, tek za dve pobede ispred poslednjeplasiranih Albe i Asvela.



tagovi

Nikola MirotićMaodo LoOlimpija MilanoEvroligaArmani Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara