Nikola Jokić i Majkl Porter Džunior (©AFP)
Nikola Jokić i Majkl Porter Džunior (©AFP)

Sjajne vesti za Jokića i Denver: Majkl Porter uskoro na terenu, rastu šanse i za Marijev povratak

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 21:20

Srpski centar je uspeo ekipu da dovede do šestog mesta i bez dvojice bitnih igrača, ali bi mogao da dobije veliko pojačanje pred plej-of

Denver Nagetsi su doživeli nekoliko pehova ove sezone, ali zahvaljujući Nikoli Jokiću još ozbiljno grabe ka direktnom plasmanu u doigravanje. Iako je srpski centar igrao bez pomoći druge zvezde tima Džamala Marija i jednog od najperspektivnijih igrača u ligi Majkla Portera Džuniora, sastav iz Kolorada je upisao 36 pobeda (25 poraza) i trenutno je šesti na tabeli zapadne konferencije. Nagetsi nisu želeli da rizikuju sa prevremenim vraćanjem pomenutog dvojca na parket, a strpljenje bi na kraju moglo da im se isplati.

Kako prenosi ESPN, Majkl Porter bi u toku sedmice trebalo da dobije dozvolu za rad sa kontaktom. To ukazuje da bi do kraja meseca, ukoliko ne bude novih problema, trebalo da zaigra uz Jokića. Novinar blizak klubu iz Kolorada Harison Vind preneo je i da će 23-godišnji košarkaš najpre na kaljenje u filijalu Denvera u Razvojnoj ligi - Grend Veli Rapidse. Tamo bi trebalo da odigra prvi meč posle duže vremena, krajem tekuće sedmice.

Izabrane vesti

Porter je poslednji put dres Nagetsa nosio šestog novembra. Početkom decembra je podvrgnut operaciji krsnog dela kičme. Nije blistao pre problema sa leđima i hirurškog zahvata, posebno se mučio na početku sezone. Loše nastupe mnogi su na kraju pripisali upravo povredi, a dok definitivno nije završio van stroja beležio je 9,9 poena i 6,6 skokova.

Treba napomenuti da je krilni košarkaš sa klubom dogovorio novu saradnju na pet godina, tešku čak 172.550.000 dolara (34.510.000 u proseku po sezoni).

I dok bi Porter trebalo da se nađe na parketu do kraja meseca, raste optimizam da bi ekipi uskoro mogao da se priključi i Džamal Mari. Odlični Kanađanin je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena u aprilu prošle godine, a Sem Emik sa Atletika je nedavno obelodanio da bi konačno mogao da zaigra pred sam početak plej-ofa. Sjajni bek je prošle sezone do povrede beležio 21,2 poena po meču (najbolji učinak u karijeri). Više puta je pokazao da se idealno uklapa sa Jokićem, a zajedno su u sezoni 2019/20 stigli i do finala Zapada (poraženi od Lejkersa 1-4).

Ukoliko sve prođe kako treba, Denver bi predvođen minule sezone MVP titulom nagrađenim Nikolom Jokićem (ove ponovo među glavnim kandidatima za prestižno priznanje) i sa Porterom i Marijem u sastavu, mogao naprasno da izraste u jednog od favorita na Zapadu.


tagovi

Nikola JokićMajkl Porter JuniorDžamal MariDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara