Sjajni Alimpijević razigrao Simonovića, Bešiktaš na čelu turskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.02.24. | 21:44

Sedmo vezano slavlje crno-belih u šampionatu, a 11 na domaćem terenu, uz 16 poena igrača na pozajmici iz Crvene zvezde

Dušan Alimpijević nezadrživo napreduje u trenerskoj karijeri, a to čini i ove sezone u Bešiktašu, sa kojim se večeras popeo na čelo turskog šampionata sa skorom 16-4. Klub iz Istanbula ostvario je 11. pobedu na svom terenu na isto toliko mečeva, pobedivši Bujučekmeče rezultatom 85:72.

Mladi srpski stručnjak prepoznatljiv je i po tome što iz svojih igrača izvlači maksimum, a očigledno je odlučan da to učini i sa Markom Simonovićem, koji je stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde. Crnogorski centar je drugi put uzastopno bio dvocifren u crno-belom dresu, a večeras je zabeležio svoju najbolju partiju u sezoni.

Izabrane vesti

Simonović je postigao 16 poena, imao četiri skoka i jednu asistenciju, uz gotovo perfektan šut iz igre (6/7) za 26 minuta provedenih na parketu. Mladi košarkaš je pre tri dana postigao 13 poena u porazu od Hapoela iz Tel Aviva u Evrokupu.

Bešiktašu je ovo bila sedma vezana pobeda u turskom prvenstvu, zahvaljujući kojoj će prenoćiti kao lider, ali u idealna uvertira za završnicu Kupa Turske. Rival Alimpijevićevom timu u četvrtfinalu će biti Bahčešehir, dok u polufinalu ide na boljeg iz okršaja Petkima i Fenerbahčea.



tagovi

KK BešiktašDušan AlimpijevićMarko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara