Alfa Dijalo (©MN Press)
Alfa Dijalo (©MN Press)

Sjajni Dijalo u poslednjim minutima obezbedio Obradovićevom Monaku pobedu na premijeri

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 22:11

Nanter imao tri poena viška na ulasku u poslednja dva minuta, a onda je Amerikanac uzeo stvari u svoje ruke

Košarkaši Monaka pobedom su otvorili novu sezonu u Francuskoj. Posle velike borbe savladali su Nanter zahvaljujući furizonoj završnici Alfe Dijaloa. Imali su tri poena zaostatka na manje od dva minuta do kraja, a onda je Dijalo vezao pet poena i preokrenuo rezultat, da bi na dve sekunde do kraja presekao napad rivala i obezbedio trijumf četi Saše Obradovića - 78:75.

Američki internacionalac nije blistao na premijeri. Dugo je tražio šut, ali je u odlučujućim trenucima pokazao karakter pobednika. Na kraju je ubeležio devet poena, šest skokova i pet asistencija.

Izabrane vesti

Zakucavanjem je pokrenuo preokret, da bi pogotkom pod faulom na 44 sekunde do kraja vratio prednost Kneževima. Pogodio je i dodatno bacanje za 77:75, domaćin je promašio šut za izjednačenje, da bi potom Adrijan Moerman polovičnim učinkom sa linije penala doneo gostima tri poena viška. Monako je potom iskoristio dva mala faula, da bi Dijalo krunisao junačku završnicu kada je na dve sekunde do kraja presekao pas Džastina Bibinsa.

Za igrača utakmice proglašen je Adrijen Moerman koji je zvanični debi u novim bojama ukrasio sa 14 poena i 10 uhvaćnih lopti. Najefikasniji u pobedničkom sastavu je sa 17 poena bio bivši igrač Crvene zvezde Džordan Lojd, dok je Majk Džejms uz 15 poena upisao i sedam asistencija.

Kod Nantera se izdvojio Benžaman Sene sa 20 poena i pet završnih dodavanja. Ispratili su ga Kit Hornsbi sa 13, Bibinsa sa 21 i Miralem Halilović sa 10 postignutih poena.



tagovi

KK MonakoAdrijen MoermanMajk DžejmsDžordan LojdSaša ObradovićAlfa Dijalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara