Met Tomas (©Starsport)
Met Tomas (©Starsport)

Sjajni šuter u Berlinu: Met Tomas potpisao za Albu do kraja naredne sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 17:26

Bivši košarkaš Panatinaikosa i Valensije pojačao redove bivšeg nemačkog šampiona

Ostala je Alba bez velikog broja igrača, ali ne žuri sa formiranjem tima za nastupajuću sezonu. Izbor se suzio, pa sportski direktor Himar Oheda i njegovi saradnici moraju pažljivo da biraju. Posle mladog Džastina Bina, potpisali su i drugo pojačanje ovog leta, sjajnog šutera Meta Tomasa.

Iskusni bek, bivši košarkaš Valensije i Panatinaikosa, parafirao je jednogodišnju saradnju sa trofejnim nemačkim klubom.

Izabrane vesti

"Srećan sam što ću biti deo Albine porodice. Čuo sam samo dobre stvari o klubu i Berlinu kao gradu. Albu karakterišu vrhunski profesionalizam i visoki standardi. Jedva čekam da zaigram za trenera Gonzalesa. Znam da se moja igra veoma dobro uklapa u njegov sistem", rekao je Tomas.

Smatra da nije samo šuter i to je spreman da pokaže u novom klubu.

"Često sam tokom tri godine provedene u NBA i prethodne sezone u Panatinaikosu bio limitiran samo na ulogu šutera. Ove sezone želim veću ulogu, da pokažem sve aspekte svoje igre i doprinesem uspehu tima".

Otkrio je i jednu veoma zanimljivu stvar koja ga dodatno motiviše.

"Imam nemačke korene i posebno sam motivisan da upoznam kulturu, istoriju i sve što Berlin ima da ponudi", zaključio je Met Tomas

Osvajač Evrokupa sa Valensijom iz 2019, je proveo i tri godine u NBA, nastupajući za Torontu, Jutu i Čikago. Sakupio je 126 nastupa preko bare i beležio četiri poena i 1,2 skoka po utakmici, uz 40 odsto van linije za tri.

U PAO je stigao sredinom minule sezone i najpre potpisao dvogodišnji ugovor, koji je ipak raskinut u julu. Upisao je 10 nastupa u Evroligi i prosečno beležio 8,1 poen i dva skoka, dok u grčkom prvenstvu nije nastupao zbog ograničenja o broju stranaca.

Još je posla pred Albom koju su ovog leta napustili Tamir Blat (Makabi), Maodo Lo (Olimpija Milano), Luk Sikma (Olimpijakos), Ben Lamers (Gran Kanarija), Jovel Zusman (Hapoel Jerusalim), Džejlen Smit (Virtus) i Markus Erikson. Uprava je uspela da produži saradnje trojici prvotimaca iz prethodne sezone, Jonasu Matišeku, Kristu Kumađeu i Luisu Olindeu.

ALBA 2023/24

Bekovi: Jonas Matišek, Malte Delov, Žiga Samar, Met Tomas

Krila: Gabrijele Pročida, Luis Olinde, Džastin Bin, Tim Šnajder

Centri: Johanes Timan, Janik Vecel, Krešimir Nikić, Krist Kumađe


tagovi

Košarkaški transferiMet TomasAlba Berlin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara