Pjerija Henri u Baskoniji (©Baskonia)
Pjerija Henri u Baskoniji (©Baskonia)

Skalp Realu, plus veliko pojačanje: Baskonija vratila Henrija

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 22:04

Klub iz Vitorije namerava da daleko dogura ove sezone

Baskonija je svoje navijače na kraju sedmice obradovala izvanrednom igrom i pobedom nad madridskim Realom u domaćem prvenstvu, da bi u minutima po završetku utakmice bilo objavljeno da je potpis na ugovor do kraja sezone stavio Pjerija Henri!

Američki kombo bek i miljenik pristalica kluba iz Vitorije vratio se na mesto uspeha posle ne toliko kvalitetne sezone u Fenerbahčeu, gde je imao dosta uspona i padova. Henri se takođe vraća u trenutku velike neizvesnosti oko zdravstvenog statusa Markusa Hauarda koji je boravak u Evropi i opremi Baskonije počeo spektakularnim partijama, ali je u tesnom porazu od Olimpijakosa doživeo povredu levog kolena zbog čega je iznet sa terena. Prve prognoze nisu bile optimistične, ali su i prvi rezultati specijalističkih pregleda ipak ostavili prostor za nadu da pauza neće biti višemesečna.

Izabrane vesti

Svakako, jedan od heroja šampionske titule iz 2020. dolazi ne kao zamena za Hauarda, već kao pojačanje koje je Baskonija tražila sedmicama unazad, što je potvrđeno i na zvaničnom klupskom sajtu. Nadali su se u klubu Luki Vildozi koji je završio u Crvenoj zvezdi, a onda je pao dogovor sa još jednim članom šampionske generacije koju je do krune preko Barselone u “balonu“ vodio Duško Ivanović.

Ponedeljak, 21.00: (5,00) Mornar (19,0) Partizan Mozzart Bet (1,20)

Henri je prošle sezone u dresu Fenera beležio 7,9 poena, 4,2 asistencije, 3,4 skoka i 1,8 ukradenih lopti na 28 utakmica. Baskonija sa spoljnom linijom u kojoj su Darijus Tompson, Markus Hauard i Pjerija Henri može daleko da dogura!


tagovi

BaskonijaPjerija HenriEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara