""
""

Skariolo objavio konačni spisak Furije: Povrede osakatile velesilu, četvorica debitanata ide na Evrobasket!

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.08.15. | 15:15

Ernangomez, Mirotić, Ribas i Vives nova imena u španskom timu...

Daleko od toga da je loše, ali moglo je i mnogo bolje! Po uzoru na brojne prethodne generacije selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo među prvima objavio je konačni spisak igrača koji će se naći na šampionatu Evrope narednog meseca. 

Izabrane vesti

Baš kao što se moglo i pretpostaviti, Skariolo je javnosti plasirao listu igrača koji su u ovom trenutku fizički i zdravstveno sposobni da iznesu veliki teret ispred sebe, a zaključak je da su brojne povrede dobrano osakatile roster nekada najboljeg evropskog tima. 

Na konačnom spisku naći će se pakleni Realov kvartet Serhio Ljulj, Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez, Felipe Rejes, zajedno sa mladim centrom, debitantom Giljermom Ernangomezom, potom i legendarni Pau Gasol i njegov saigrač iz Čikaga Nikola Mirotić, koji će takođe debitovati, zatim jedan od najboljih igrača Valensije iz prethodne sezone i još jedan novajlija – Giljem Vives i njegov novi klupski kolega Fernando San Emeterio, novi kombo bek Barselone i četvrti debitant Pau Ribas, Viktor Klaver iz Himkija i krilni centar Gran Kanarije Pablo Agilar.

Skariolo praktično od početka priprema nije mogao da računa na nekoliko jakih imena, kao što su Mark Gasol, Serž Ibaka, Huan Karlos Navaro, Hoze Kalderon i Riki Rubio, dok je svoj nastup nedavno otkazao i supertalentovani Aleks Abrines...

Španija se nalazi u Grupi B koja će se igrati u Berlinu zajedno sa domaćinom grupe Nemačkom, potom i Srbijom, Italijom, Turskom i Islandom. 

Evrobasket je na programu od 5. do 20. septembra. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viktor KlaverŠpanijaSerhio RodrigezSerhio LjuljSerđo SkarioloRudi FernandezPau RibasPau GasolPablo AgilarNikola Mirotićkošarkaška reprezentacija ŠpanijeGiljermo ErnangomezGiljem VivesFernando San EmeterioFelipe RejesEvropaEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara