Serđo Skariolo (©Starsport)
Serđo Skariolo (©Starsport)

Skariolo se pobunio zbog načina sklapanja tima, udario na menadžment Virtusa i – dobio otkaz!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 11:32

Italijanski klub u potrazi za novim trenerom...

Da li je Serđu Skariolu jezik bio brži od pameti ili mu je naprosto prekipelo zbog svega što se dešava u Virtusu – najbolje zna Italijan. Ali, posledice su tu. Digao je pobunu što nije sklapao ekipu, udario je na klupski menadžemnt i – dobio otkaz!

Italijanski trener je krenuo da iznosi prljav veš i odgovorni u Virtusu su odlučili da sve saseku u korenu, nisu želeli da gataju koji će naredni potez povući. Odluku Serđa Skariola da o problemima javno priča nije se svidela ni navijačima, pa je rastanak bio neminovan.

Izabrane vesti

Serđo Skariolo i klub iz Bolonje su se zvanično razišli, a deo Virtusa više nije ni prvi pomoćnik Andrea Dajana. U istom danu su razrešeni dužnosti, a povod je bilo izlaganje iskusnog stučnjaka pred početak nove sezone.

„Ciljevi i filozofija? To je pitanje za menadžment. Klub je izgradio ovaj tim i dali su ga meni. Ekipu je gradio klupski menadžemnt i moramo da im odamo priznanje za to što su napravili ovakvu ekipu sa raspoloživim budžetom. Sada je na nama da postignemo najbolji mogući rezultat“, rekao je Serđo Skariolo na “spornoj” konferenciji uoči početka sezone i dodao:

„Kada pogledam sastave klubova u Evroligi, čini mi se da su najbolje poteze napravili oni koji nisu uspeli da se domognu plej-ofa prošle sezone. Liga će biti još teža nego prošle godine. Moramo da budemo spremni i adekvatno se pripremamo za sve što sledi“.

Ispad u javnosti Serđa Skariola naročito se nije svideo vlasniku Masimu Zanetiju. Ekspresno je presekao i Virtus će posle dve godine – italijanski trener seo na klupu 2021. godine – tražiti novog trenera.

Serđo Skariolo je vodio klub iz Bolonje do trofeja u Evrokupu, sa njim je Virtus posle 15 godina zaigrao u Evroligi i ostao van zone plej-ofa. Zauzeo je 14. mesto, poprilično promenio ekipu – između ostalih tokom leta stigao Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde – i ona nije bila po ukusu Italijana.

Godinu dana pred isteka važećeg ugovora na saradnju je stavljena tačka.



tagovi

EvroligaVirtusVirtus BolonjaSerđo Skariolo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara