Janis Adetokunbo i Mičel Robinson (AFP)
Janis Adetokunbo i Mičel Robinson (AFP)

Skoro 270 poena, a nije Ol star utakmica: Surova Janisova družina ide u Vegas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 03:59

Milvoki Baksi sa 23 trojke i 146 poena uništili Njujork Nikse i plasirali se u polufinale NBA kupa

Spektakularna napadačka košarka Milvokija u Fišerv forumu u Viskonsinu. Utakmica sa 270 poena, a bez prekiksa Ol star. Baksi su u drugom poluvremenu pojeli Njujork obezbedivši završnicu NBA kupa u Las Vegasu, odnosno polufinale sa Indijanom - 146:122.

Odigrao je Džulijus Rendl strašan meč za Nikse, postigao 41 poen, na poluvremenu imao 25 bez promašaja iz igre. Ali bez adekvatne podrške saigrača i uz njihovo smušeno napadačko izdanje u drugom delu utakmice, nije imao šanse protiv surove Janisove družine koja je maltene polovinu svojih večerašnjih poena postigla zahvaljujući besprekornom šutu za tri poena!

Izabrane vesti

Ispalili su izabranici Adrijana Grifina 38 šuteva van linije 7,24 i čak 23 puta bili precizni, dok je protivnik pogodio svega sedam trojki. Ipak, dešavanja iz prvog dela igre sugerisala su da će utakmica biti daleko neizvesnija.

Vođstvo se u prvoj četvrtini menjalo čak u 16 navrata, dok je na poluvremenu Milvoki imao tek tri poena prednosti - 75:72. Ali u trećem kvartalu gosti su debelo pokvarili procente šuta iz igre i dozvolili rivali da se novom, napadački potentnom deonicom odvoji na čak 16 poena razlike uoči odlučujućeg perioda igre. Tamo je usledio poslednji trzaj Njujorka koji je smogao snage da istopi zaostatak na -9, ali su Janis i Lilard vrlo brzo nagazili papučicu gasa i za tili čas domaćin je otišao na 20 poena prednosti.

Adetokunbo je meč završio sa 35 poena, deset asistencija i osam skokova uz odličnih 15/22 iz igre, dok ga je Lilard pratio sa 28 poena, sedam asistencija i tri uhvaćene lopte. Pritom je Dejm imao 5/7 za tri poena. Glavni pomagači pomenutom Rendlu u poraženom timu bili su Ar Džej Beret sa 23, odnosno Džejlen Branson sa 24 poena, ali osim udarnog trija, nije Njujork imao još nekog zaista razigranog košarkaša, dok je u redovima Milvokija uz dinamični duo bilo još četiri igrača sa dvocifrenim učinkom.

Koliko rezultati Baksa zavise od poenterskog učinka Demijana Lilarda svedoči i statistika. Kada jedan od najubojitijih šutera NBA lige ubaci 25 i više poena, skor Milvokija ove sezone je 12-1!

Sudar Milvokija i Indijane u Vegasu na programu će biti u petak u 02.00 ujuturu, a drugo polufinale igraće Nju Orleans Pelikansi i bolji iz duela Los Anđeles Lejkers - Finiks.


tagovi

MilvokiMilvoki BaksNjujorkNjujork NiksJanis AdetokunboDemijan LilardDemijan LilardNBA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara