Boriša Simanić (Foto: Starsport)
Boriša Simanić (Foto: Starsport)

Slabo veče srpskih košarkaša u Letnjoj ligi: Jović bez poena, Simanićeva rampa "hajlajt" večeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 03:20

Balša Koprivica nije dobio priliku, Filip Petrušev ubacio dva poena

Nakon uzleta bolno prizemljenje. Ubacio je Nikola Jović u utorak u ubedljivoj pobedi Majamija nad Golden Stejtom 25 poena, bio najbolji igrač na parketu, ali je samo četiri dana kasnije uvideo da će mu put do role u timu Erika Spolstre biti dug. Samopouzdanja koje je posle pomenutog duela sa Voriorsima samo dodatno naraslo večeras kao da nije bilo, pa je doskorašnji igrač Mege Mozzart uprkos pobedi Hita nad Bostonom (88:78) u utakmici Letnje lige ostao bez poena.

Treba napomenuti pak da je 27. pik na nedavno održanom NBA draftu imao i duplo manju minutažu nego protiv Voriorsa, na parketu je proveo 14 minuta, a valja naglasiti i da je jedva dolazio do poseda. Saigrači kao da su smetnuli s uma šta je uradio u utorak, retko su mu slali loptu u ruke, te je uputio jedan jedini šut iz igre, upisao četiri skoka i jednu asistenciju.

Izabrane vesti

"Tek se prilagođava. Pronaći ćemo različite načine da ga uključimo u igru. To je samo prilagođavanje na brzinu i fizikalnost u igri. Biće ovo proces za njega. Neće doći tek tako, odjednom. Mora da bude stabilan", poručio je glavnim trener Hita u Letnjoj ligi Malik Alen.

Boriša Simanić je bio najzapaženiji od srpskih košarkaša večeras. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je u pobedi Jute nad Atlantom (72:66) za nepunih 16 minuta ubacio sedam poena uz polovičan procenat šuta iz igre (2/4), a posebnu pažnju skrenula je jedna od tri blokade (upisao još dva skoka) koju je napravio krajem treće četvrtine.

Filip Petrušev takođe je imao slabo veče u porazu Toronta nad Filadelfijom (97:77). Srpski reprezentativac imao je na raspolaganju tek osam minuta i za to vreme uspeo da ubaci dva poena, upiše četiri skoka, po jednu asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu, kao i blokadu. U ekipi Reptorsa 20 minuta odigrao je doskorašnji košarkaš Partizana Rodions Kuruc. Letonac je ubacio šest poena uz šut iz igre 2/4, a stigao je i da zabeleži tri skoka, ukrade isto toliko lopti, te upiše dve blokade i jednu asistenciju.

Balša Koprivica i Aleksej Pokuševski nisu dobili ni minut na parketu. Oni su sa klupe posmatrali trijumf Detroita nad Vašingtonom, odnosno poraz Oklahome od Hjustona.


tagovi

Boriša SimanićLetnja ligaFilip PetruševNikola JovićBalša Koprivica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara