Andrej Stojaković (Foto: Printskrin)
Andrej Stojaković (Foto: Printskrin)

Slavni Djuk želi sina Peđe Stojakovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 12:49

Andrej je na meti najprestižnijih košarkaških univerziteta

Kako vreme odmiče, sve više pažnje slavnih Univerziteta u SAD privlači Andrej Stojaković. Sin slavnog NBA asa i reprezentativca Jugoslavije Predraga Stojaković. Momak koji je i dalje srednjoškolac moći će da bira koledž pošto se sama košarkaška elita raspituje za mladića koji je i na radaru Košarkaškog saveza Srbije. Naime, posle UCLA, Kentakija, na red je stigao poziv i slavnog Djuka. Naime, poslednje informacije kažu da je Djuk ponudio punu stipendiju Stojakoviću koji pred sobom sasvim sigurno ima svetlu košarkašku budućnost.

Ukoliko Andrej bude izabrao baš Djuk, tamo ga neće dočekati legendarni trener Majk Kžiževski koji se penzionisao na kraju prošle sezone. Ulogu glavnog trenera preuzeo je Džon Šajer, a mogao bi baš Andrej da bude nova zvezda u bogatoj istoriji koledža za koji su igrali Grent Hil, Džej Džej Redik, Demarkus Nelson, Džalil Okafor, Noulan Smit, Kajri Irving, Zajon Vilijamson...

Izabrane vesti

Nastupajući za srednju školu "Jesuit High", 17-godišnji Stojaković beleži impresivne brojke. One kažu da ubacuje malo preko 25 poena po meču, a ima i 9,3 skoka.

"Vidim sebe kao 'svestranog igrača koji može mnogo toga da uradi na terenu. Naravno mnogo toga iz moje igre dolazi iz rada sa mojim ocem. Sve te sitnice koje me uči znače mi i deluju kada igram, držim se toga", izjavio je Andrej Stojaković.

Sudeći po video klipovima, Andrej ima mnogo više od dobrog šuta u svom napadačkom arsenalu, a ako nastavi da se razvija, mogao bi da bude izvanredan košarkaš u profesionalnim vodama.

Prva naredna stanica je NCAA košarka, a čeka se njegova odluka. Kakva god ona bude bila, jasno je da će otići u ozbiljan koledž sa najvećim ambicijama.

Andrej ima i srpsko i grčko državljanstvo, a kako je Mozzart Sport objavio krajem juna, ljudi u KSS prate njegov razvoj.



tagovi

Andrej StojakovićPredrag StojakovicDjuk Blu DevilsNCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara