Marko Radovanović (©ABA liga)
Marko Radovanović (©ABA liga)

Slovenci najbolje znaju da je njegov kvalitet za ABA ligu neupitan: Marko Radovanović u Krki

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 00:22

Srpski košarkaš nije igrao još od novembra prošle godine, kada je poslednji put nastupio za Cedevita Olimpiju

Početak nove klupske sezone je pred vratima, timovi kompletiraju rostere, a na tržištu je sve manje kvalitetnih slobodnih agenata. Među njima je do sada bio i 27-godišnji Čačanin Marko Radovanović. Krilni centar s velikim iskustvom igranja u ABA ligi nije bio na parketu skoro 11 meseci, ali je neposredno pred start nove sezone pronašao angažman u prošlosezonskom osvajaču ABA 2 lige Krki.

Biće ovo drugi klub zaredom u karijeri Marka Radovanovića iz Slovenije, nakon što je nešto više od godinu dana proveo u Cedevita Olimpiji, tokom sezone 2021/22 i početna dva meseca takmičarske 2022/23. Povratniku u najjače regionalno takmičenje, 209 centimetara visoki Radovanović biće vredno pojačanje u borbi za što bolji plasman i opstanak kao prevashodni cilj.

Izabrane vesti

Radovanović je dete čačanske Mladosti u kojoj je nastupao do 18. godine kada je prešao u Crvenu Zvezdu. Sa juniorskim timom kluba s Malog Kalemegdana osvojio je Evroligu 2014, ali nikada nije dobio pravu priliku u prvoj ekipi, jer je bio prosleđivan na pozajmice u Borac i FMP. U Železniku je ostavio ubedljivo najveći trag, pošto je za Pantere nastupao ukupno šest godina kada se saberu svi mandati. Odlaskom u Ljubljanu i Cedevita Olimpiju prvi put se oprobao van Srbije, a nakon solidne prve sezone, usledila je povreda u ranoj fazi druge, pa je upravo zbog nje propustio najveći deo minule sezone.

Vredi istaći i da se Marko svojevremeno okitio medaljama s mlađim kategorijama reprezentacije Srbije. Sa selekcijom do 16 godina osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2012, dok je na šampionatu Starog kontinenta u konkurenciji igrača do 18 godina osvojio srebrnu medalju 2014.

Klub iz Novog Mesta se prethodno pojačao Ajzeom Kazinsom (Hapoel Haifa), Džairusom Hamiltonom (Univerzitet Vestern Kentaki), Zenom Edosomvanom (Helsinki Siguls) i Nikom Bačvićem (Helios).

Interesantno, Krka svoj prvi meč igra baš u Železniku protiv FMP-a, pa će se tako Radovanović već prvog oktobra vratiti u dvoranu u kojoj je pružao najbolje partije u dosadašnjem toku karijere.


tagovi

ABA ligaMarko RadovanovićKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara