Luka Dončić i Goran Dragić (FIBA)
Luka Dončić i Goran Dragić (FIBA)

Slovenci objavili spisak za Evrobasket: Sa Dončićem i Dragićem u odbranu zlata

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 16:36

Jedno od pripremnih utakmica odigraće sa Srbijom 17. avgusta u Stožicama

Selektor slovenačke reprezentacije i sveži trener Lokomotive Kubanj Aleksandar Sekulić, objavio je spisak od 20 kandidata za predstojeći Evrobasket.

Među izabranima je i kapiten Goran Dragić, koji tek treba da odluči da li će da bude na raspolaganju selektoru, posle odlaska u reprezentativnu penziju i kratkog povratka. Takođe na spisku su uz najveću zvezdu Luku Dončića, između ostalih još Vlatko Čančar i Klemen Prepelič koji zbog povreda nisu igrali u prethodnom FIBA 'prozoru'.

Izabrane vesti

"Neposredno pred Evrobasket imamo još dve utakmice kvalifikacija za Svetski kup, pa ćemo morati da isplaniramo pripreme i mudro zakoračimo u najbolju formu. Zato smo odlučili da na spisak uvrstimo 20 igrača pošto na početku nećemo biti u punom sastavu", rekao je selektor Sekulić.

Za vreme priprema koje počinju sledećeg ponedeljka Slovenci će odigrati šest prijateljskih utakmica, 4. i 6. avgusta će u Celju odmeriti snage sa Holandijom i Crnom Gorom. Na turniru u Istanbulu će 12. i 13. avgusta igrati sa Turskom i Ukrajinom, a 17. avgusta će u Stožicamna ugostiti Srbiju. Poslednja pripremna utakmicu biće u Celju 20. avgusta, sa Hrvatskom. Uoči Evrobasketa će igrati sa Estonijom (25. avgust) i Nemačkom (28. avgusta) u kvalifikacijama za Svetski kup.

Slovenija će u grupnoj fazi Evrobasketa biti smeštena u Kelnu sa Francuskom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom i Nemačkom.

Kandidati: Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka, Majk Tobi.

Na pomenutom spisku su osmorica igrača koja su osvojila evropsko zlato 2017. godine: Blažič, Čančar, Dimec, Dončić, Goran Dragić, Murić, Nikolić i Prepelič.


tagovi

Luka DončićGoran DragićEvrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara