Luka Dončić (Foto: fiba.basketball)
Luka Dončić (Foto: fiba.basketball)

Slovenija pregazila Angolu na putu ka Tokiju: Zmajčeki na plus 50, Dončić na korak od dabl-dabla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 17:32

Jedna asistencija nedostajala je zvezdi Dalas Maveriksa da ostvari dabl-dabl za samo 17 minuta na parketu

Posle poraza od Poljske (64:83), selekcija Angole očekivano je poražena i u drugom meču u okviru Grupe B kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Kaunasu. Slovenija je bila više nego ubedljiva, pa je slavila rezultatom 118:68 i sa Poljskom će se boriti za prvo mesto u grupi.

Već posle prve deonice utakmice u Žalgirio Areni bilo je jasno da košarkaši Angole ne mogu da pariraju aktuelnom prvaku Evrope. Puleni Aleksandra Sekulića su tokom uvodnih 10 minuta dozvolili rivalu svega devet poena i napunili koš Angole do vrha sa 33. U nastavku su rutinski uvećavali prednost iz deonice u deonicu i na kraju slavili sa čak 50 razlike. Šutirali su Slovenci sa čak 71,4 odsto uspešnosti za dva poena (20/28), a postigli su i čak 18 trojki (18/39 - 46,2 odsto). Pritom su dominirali na skoku (46:35) i ostvarili čak 31 asistenciju (Angola 11).

Izabrane vesti

Čak osam igrača imalo je dvocifren košgeterski učinak u pobedničkom sastavu. Prednjačio je Zoran Dragić sa 16 poena, dok su po tri manje dodali Vlatko Čančar i Luka Dončić. As Dalasa je dodao i devet asistencija, kao i šest skokova za 17 minuta na parketu. Po 12 poena su ubacili Luka Rupnik i Majk Tobi, dok su do 10 brojali Jakob Čebašek, Gregor Horvat i Edo Murić. Sa druge strane su do dvocifrenog učinka stigli samo Janik Moreira (15 poena) i Glofat Bujamba (10 poena).

Angola je tako završila učešće u kvalifikacijama, dok će se Slovenija i Poljska sutra boriti za prvo mesto u Grupi B (15.30). Pobednik će u polufinalu igrati sa drugim iz Grupe A, u kojoj se nalaze Litvanija, Venecuela u Južna Koreja. Domaćin turnira je u prvom kolu savladao Venecuelu (76:65), koja će protiv Južne Koreje pokušati da sačuva šanse za prolazak u narednu rundu (18.30).



tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeAngolatokio 2020kvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara