Alen Smailagić (©MN Press)
Alen Smailagić (©MN Press)

Smailagić: Bili smo svi za jednog i pokazali da možemo da igramo na mali broj poena

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 00:04

"Nadamo se pobedi i protiv Real Madrida", dodao je centar Parnog valjka

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Valensije)

Partizan Mozzart Bet na četvrtoj poziciji evroligaške tabele odlazi na noge Real Madridu (četvrtak, 20.45), a pobeda nad Valensijom predstavljaće dodatni postrek za ekipu Željka Obradovića.

Izabrane vesti

Okršaj u Fonteti je bio atipičan za obe ekipe, ali su crno-beli u završnici odigrali sa mnogo više samopouzdanja i prelomili utakmicu u svoju korist.

Alen Smailagić je vodio žestoku bitku pod obručima i na kraju bio pravi kada je bilo najvažnije.

"Jako teška utakmica, igrali smo protiv dobre ekipe. Igraju dobru odbranu, sveli su nas na manji broj poena nego što smo navikli. Ali pokazali smo da smo tim i da možemo da igramo na mali broj poena, da odigramo ovako fizički tešku utakmicu", rekao je Smailagić.

Bilo je teško održati razliku tokom najvećeg toka utakmice.

"Opet, imali smo tu neku blagu prednost, koja nas je držala u glavi. Kad poludimo, uvek bismo se setili 'polako, vodimo, imamo vremena do kraja da suzbijemo redove i nastavimo da igramo dobro'. To smo i uradili, igrali smo svi za jednog, odbranu smo skupili, uspeli smo da ukrademo tih par lopti i da poentiramo iz tranzicije".

Važna trojka Alena Smailagića pri rezultatu 61:59, odvela je crno-bele na siguran plus.

"U toj brzini utakmice i tom ritmu, iskreno nisam ni znao kolika je razlika bila. Šutnuo sam je kao i svaku drugu trojku, verujem da bi i svaki drugi igrač pogodio da je bio na mom mestu".

Sledi okršaj sa sjajnim sastavom Ćusa Matea.

"Totalno drugačija ekipa, drugačiji stil igre. Sutra ćemo imati taj trening koji verovatno neće biti preterano jak. Treba da napravimo plan za utakmicu, nadamo se pobedi".

Pristalice Parnog valjka još uvek pamte četvrtfinalne okršaje i koliko im je falilo da se nađu na fajnal foru.

"To je već davno zaboravljena stvar. Znamo da je Real Madrid ozbiljna ekipa, sa najširim rosterom, tako da ne treba da razmišljamo o tome. Imamo novu ekipu, nove planove, nove uloge, pa ćemo videti šta će biti", zaključio je Smailagić.


tagovi

Alen SmailagićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara