Smailagić se nikoga ne boji i sve je bolji, Bogdan i Bjelica skromni u Sakramentovom brodolomu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.01.20. | 11:59

Mladi srpski košarkaš zaslužio ogromne simpatije navijača i javnosti, Kingsi pretrpeli težak poraz na svom terenu! Boban Marjanović igrao 11 minuta i imao jedan promašaj za tri poena, Luka Dončić ubacio 35 poena, ali uz loše procente šuta

Možda je Alen Smailagić još daleko od košarkaškog vrha najjače košarkaške lige sveta, ali kao 19-godišnjak ko je posle Koteža otišao pravo u Razvojnu ligu i igra svoju treću profesionalnu utakmicu u dresu Golden Stejta, srpski krilni centar radi odličan posao!

Njegove role, ma koliko ograničenih minuta bile, nisu ostale neprimećene i zbog svoje borbenosti, zalaganja i energije Smailagiću je bilo dovoljno samo tri utakmice da dobije velike simpatije publike i američke košarkaške javnosti u Kaliforniji. Istina, od njegovih Voriorsa je poslednjeg dana 2019. godine bolji bio San Antonio rezulatom 117:113 i to tek posle produžetka, ali Smailagić može da bude zadovoljan rolom koju ima kod Stiva Kera

Izabrane vesti

Novogodišnje čudovište Harden opet blista! Vestbruk provocirao Jokića, ali nije dočekao reakciju (VIDEO)

Mladi srpski košarkaš, ubedljivo najmlađi među Srbima trenutno u elitnom društvu, odigrao je nešto više od deset minuta i dobro se pokazao. Osim što je ubacio sedam poena (3/6 iz igre), uhvatio je tri i podelio jednu loptu, uz isto toliko blokada. Američki novinari bliski Golden Stejtu čak su prokomentarisali i kako Smailagić ne zna za strah iako su naspram njega mnogo iskusniji igrači, što im se posebno dopalo. Situacija koja je bila u fokusu viđena je početkom poslednjeg kvartala, u momentima kada se lomio rezultat. Smailagić je pokupio ofanzivni skok, a onda se odlučio da predribla ceo teren i uđe u direktan okršaj s austrijskim dugajlijom Jakobom Peltlom, protiv kojeg je vodio borbu praktično sve vreme kada je bio na parketu. Smajli nije uspeo da reši prvu situaciju, ali se pored višeg protivnika dobro snašao, uhvatio svoj promašaj i onda ispravio iz drugog pokušaja.

Primetno je da Smailagiću još nedostaje rutine, ali i individualnog rada kako bi bio tačno baždaren za elitu, ali jasno je da Stiv Ker ima poverenje u srpskog košarkaša.

Poraz, svakako nije mogao da se izbegne... Glen Robinson je uspeo da meč odvede u produžetak uz težak pogodak na 10,6 sekundi do isteka vremena, a preostalo vreme domaćin nije uspeo da iskoristi da već tada reši pitanje pobednika. U dodatnih pet minuta prevagu je doneo Dežonte Mari s brzih pet poena, čime se navezao na pogotke Derozana i Milsa posle čega su Sparsi uspeli da izdrže sve nalete Voriorsa.

Derozan je bio najefikasniji u pobedničkim redovima sa 24 poena. Mils je dopisao 18, Oldridž 17 (12 skokova), Mari 15, a Forbs 14 poena. Kod Voriorsa Alek Burks je ubacio 28, Demijon Li 20, a Robinson 25 poena. Ratnici su ovaj meč igrali i bez D’Anđela Rasela koji se još oporavlja od povrede vrata zadobijene protiv Dalasa...

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica nisu se dobro proveli u okršaju s Klipersima, koji su ubedljivo slavili u Golden 1 Centru i to sa 105:87. Najbolji strelac Srbije na Mundobasketu bio je prilično skromnog učinka, iako je odigrao dvadeset četiri i po minuta. Ubacio je samo šest poena, uz po tri skoka i asistencije, a za celu utakmicu uputio je tek sedam šuteva, uz tri pogotka. Bjelica je bio tek za nijansu bolji, uz osam poena (3/8 iz igre) i sedam uhvaćenih lopti.

Hrvatski centar Ivica Zubac bio je blizu novog dabl-dabla u dresu Klipersa, ali je stao na osam poena i 13 skokova. Najefikasniji kod Klipersa bio je Kavaj Lenard s 24 poena, dok je Pol Džordž bio na asistenciju do tripl-dabla sa 21 poenom i 11 skokova, ali uz tek 6/25 iz igre... Kod Kingsa listu strelaca predvodio je Rišon Holms s 22 poena, uz 10 skokova, dok je Badi Hild imao 20 poena.

Boban Marjanović je dobio 11 minuta u Dalasovom porazu od Oklahome (101:106), a za to vreme skupio je četiri poena, šest skokova i jednu asistenciju, a čak je imao jedan neuspeli pokušaj sa distance.

Luka Dončić je za 40 minuta u igri stigao do novog dabl-dabla sa 35 poena uz ne baš tako dobre procente (12/29 iz igre, 3/16 za tri), uz 10 skokova i sedam asistencija, ali nije uspeo da spreči poraz od Tandera koje su do pobede vodili Danilo Galinari i Denis Šreder sa po 20, odnosno Šaj Gildžes Aleksander sa 19 poena i 10 skokova.

NBA – rezultati

Šarlot – Boston 92:109
/Vašington 15 – Tejtum 24/

Indijana – Filadelfija 115:97
/Sabonis 23 – Ričardson 20/

Sakramento – LA Klipers 87:105
/Holms 22 – Lenard 24/

Hjuston – Denver 130:104
/Harden 35 – Jokić 21/

San Antonio – Golden Stejt 117:113 – posle produžetka (100:100)
/Derozan 24 – Burks 28/

Toronto – Klivlend 117:97
/Lauri 24 – Sekston 22/

Oklahoma – Dalas 106:101
/Šreder 20 – Dončić 35/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara