Alen Smailagić (©Star Sport)
Alen Smailagić (©Star Sport)

Smailagićeva povreda nije opasna, ali nikad nije bezazlena

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 23:12

Selektor Svetislav Pešić govorio je o statusu

Veče prve srpske pobede na startu kvalifikacija za Mundobasket obeležili su dobrim delom momci koji su večeras upisali prvi zvanični nastup za Orlove!

Marko Jagodić Kuridža je na kraju presudio Letoniji sa pet poena u završnih minut i po, uključujući i slobodno bacanje za 101:100, a odličan debitantski meč u dresu Srbije imao je i Alen Smailagić.

Izabrane vesti

Nekadašnji krilni centar Golden Stejta, danas jedna od vedeta Partizana, bio je prava enigma za odbranu Letonije i na kraju je skupio 15 poena, tri asistencije i dva skoka, uključujući i atraktivno zakucavanje kojim je već u prvoj četvrtini poslao jasnu poruku svima da bi mogao da bude uzdanica nacionalnog tima u narednim godinama.

Ipak, na šest minuta pre kraja susreta iskrenuo je desni skočni zglob, zbog čega je morao ranije pod tuš, a pre svega na lekarsku kontrolu... O statusu povrede nove zvezde u usponu govorio je na konferenciji za novinare selektor Svetislav Pešić.

“Nije ništa opasno, ali doživeo je povredu skočnog zgloba. Videćemo šta će se dešavati ujutru kada se probudi. Povreda može da bude i bezazlena, a može da se napravi i otok koji bi zakomplikovao stvari. On je dobar momak, imao je veliku želju i ne nedostaje mu moral i karakter“, ni sam Pešić nije mogao da iznese konkretan odgovor.

Nadamo se da će Smailagić biti u avionu za Belgiju, jer bez njega to neće biti isti tim...




tagovi

Alen Smailagićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara