Džamar Smit (©Shutterstock)
Džamar Smit (©Shutterstock)

Snajperista Džamar Smit MVP Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 12:26

Zasluženo

Miloš Teodosić je član prve, Jaka Blažič druge petorke, a MVP takmičenja je - Džamar Smit.

Apsolutno zasluženo, jer je vrsni šuter odveo Uniks do finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Evropi i samim tim pravo u Evroligu! Smit iza sebe ima odličnu sezonu u Evrokupu, gde je prvi strelac van linije 6,75 metara u celom takmičenju. Do najvećeg individualnog priznanja u Evrokupu stigao je zahvaljujući tome što je u 20 utakmica prosečno beležio 17,1 poen na bezmalo 48 odsto za tri poena, uz još 3,5 asistencija, 2,6 skokova i 1,2 ukradene lopte, te indeks korisnosti 16,9.

Izabrane vesti

21.00: (1,17) Barselona (20,0) Zenit (5,50)

Smit je briljirao u obe utakmice polufinala odigrane u Bolonji protiv Virtusa. U prvoj je ubacio 22, a zatim još 24 poena u majstorici uz po četiri trojke. Tokom tri utakmice četvrtfinala protiv Lokomotive iz Krasnodara beležio je prosečno 18,7 poena uz vrtoglavih 62,5 odsto za tri poena, a odlične role imao je i u Top 16, odnosno grupnoj fazi Evrokupa. Dvocifreni broj poena ubacio je 17 poena, preko 20 poena išao je u osam navrata, a rekord karijere od 32 poena ubacio je u poslednjoj utakmici Top 16 faze protiv Gran Kanarije. Ove sezone Smit je takođe postao i najbolji trojkaš u istoriji Evrokupa sa 264 pogodaka, uz karijerni prosek od bezmalo 45 odsto!

Prekaljeni šuter rodom iz Ilinoisa već je bio osvajač Evrokupa sa Unikahom 2017. godine, taman pre nego što je prešao u Uniks gde igra svoju četvrtu sezonu. Naravno, uz zvanje najkorisnijeg igrača Evrokupa Smit je vrhunsku formu nagradio i mesto u najboljoj petorci takmičenja. Sada mu još ostaje samo da se ponovo okiti peharom.



tagovi

EvrokupUNIKS KazanjDžamar SmitMVP Evrokupa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara