""
""

Sonja Petrović u najjačoj ligi na svetu: Vreme je za snove o prstenu u WNBA ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.16. | 13:12

Srpkinja u Finiks Merkjuriju

Srpska košarkašica Sonja Petrović izjavila je da se odlučila za odlazak u WNBA ligu, u ekipi Finiks Merkjuri, jer želi da ostvari jedini preostali san - osvajanje šampionskog prstena u najjačoj konkurenciji.
"U Evropi sam osvojila skoro sve što može da se osvoji - nacionalna prvenstva i kupove, FIBA Evrolige, FIBA Superkupove, medalje sa reprezentacijom na velikim takmičenjima. Ostalo je samo da dosanjam san o WNBA prstenu, a to sa Finiksom smatram mogućim i realnim", rekla je Petrović za sajt KSS.

Izabrane vesti

Finiks Merkjuri će u novoj sezoni pokušati da osvoji četvrti šampionski prsten sa moćnim timom u kome su najbolja svetska igračica Dijana Taurasi, Peni Tejlor, Devana Boner, Kendis Dupre i Britni Grejner
"Sa Taurasijevom i Dupreovom sam igrala nekoliko sezona, a protiv ostalih evroligaške utakmice. Ako ja, kao vrhunska evropska igračica, treba da se plašim konkurencije, onda ne bi trebalo ni da idem u WNBA", samouverena je Petrovićeva.

Ona je istakla da se bez problema dogovorila sa sadašnjim klubom USK iz Praga, kao i sa selektorom Marinom Maljković što se tiče nastupa na Olimpijskim igrama u Riju.
"Ovu situaciju definišu FIBA i KSS propisi i ja ću ih se pridržavati. Amerikanke takođe idu na Olimpijske igre i WNBA će sigurno praviti pauzu. Za dres sa državnim grbom doći ću spremna fizički i u top formi. Samo da ne bude povreda", zaključila je Petrovićeva, uz konstataciju da uvek ide na pobedu i da veruje u odličan rezultat u Riju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

WNBASonja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara