Tomas Isalo i Ti Džej Šorts (©fiba,basketball)
Tomas Isalo i Ti Džej Šorts (©fiba,basketball)

Šorts u Evrokupu nastavio gde je stao u Ligi šampiona, Isalo skockao Pariz kao Bon

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 00:01

Francuzi razbili debitanta iz Litvanije, epizodna uloga Đorđa Gagića

Košarkaši Pariza trijumfalno su otvorili drugu uzastopnu sezonu u Evropkupu, pošto su pred svojim navijačima razbili debitanta u drugorangiranom evropskom takmičenju, litvanske Vulvse - 105:78.

Parižani su preko leta okopuli zanimljivu ekipu, počevši od MVP-a Liga šampiona Ti Džej Šortsa. Njega je u glavni grad Francuske doveo finski stručnjak Tuomas Isalo, nakon što su zajedno u Bonu pokorili FIBA klupsko takmičenje prošle sezone. Tu su još petorica igrača iz nemačke ekipe, Sebastijan Erera, Mičel KEsens, Leon Kracer, Kolin Malkolm i Tajson Vord.

Izabrane vesti

Isalo je izgleda pronašao pobednički recept u Bonu, pošto je Pariz veoma dobro izgledao na startu njegovog mandata, a to su Vulvsi dobro osetili na koži. Posebno u prvoj i poslednjoj deonici. Francuski tim je brzo uspostavio kontrolu, Litvanci su se koliko toliko držali sve do odlučujućih 10 minuta, kada je sastav mladog finskog stručnjaka podigao broj obrtaja, pa je u jednom trenutku vodio i sa 32 poena razlike.

Očekivano, Šorts je nastavio gde je stao u Ligi šampiona, pa je na debiju u Evrokupu vodio svoj tim do pobede sa 20 poena, devet asistencija, tri ukradene lopte i samo jednom izgubljenom. Sve to za najveći indeks korisnosti na utakmici - 30.

Pratili su ga Kolin Malkolm sa 16, Mikael Jantunen sa 12, Gotje Deni i verovatno budući NBA igrač, Naser Hifi, sa po 11 poena. Talentovani Alžirac je ubeležio i sedam asistencija. Dvocifren je sa 10 poena bio i Tajson Vord.

U ambicioznoj ekipi iz Viljnusa izdvojio se Rašid Sulajmon sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Ejgirdas Žukauskas brojao do 14. Dvocifren sa 10 poena i Letonac Arturs Žagars, koji je u Vulvse stigao na pozajmicu iz Fenerbahčea. Istanbulski klub ga je angažovao posle izuzetnih partija na Svetskom prvenstvu, ali ga je odmah prosledio na kaljenje. Čini se kao dobar potez.

Đorđe Gagić je za gostijući sastav odigrao nešto manje od šest minuta i za to vreme ubeležio po dva poena i dve asistencije, uz jednu uhvaćenu loptu.


tagovi

Tomas IsaloTi Džej ŠortsKK ParizVulvsĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara