"Dušan Kutlešić"
"Dušan Kutlešić"

Šou u Novom Sadu: Kutlešić sa 18 poena u poslednjih pet minuta utišao Spens!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 22:14

Apsolutni heroj Metalca igrao je ispodprosečan meč do samog finiša u kojem je stigao do 23 poena i doneo trijumf Valjevcima na startu Superlige – 81:75

Dušan Kutlešić

Metalac se provukao na otvaranju Superlige, a Novosađani će dugo pamtiti Dušana Kutlešića! Vojvodina je pokazala zube protiv Valjevaca, ali je na kraju ipak poklekla u samom finišu pošto je nezaustavljivi bek gostiju sasuo 18 poena u poslednjih pet minuta i pobrinuo se da Aba ligaš otvori takmičenje u domaćoj ligi pobedom – 81:75.

Izabrane vesti

Kutlešić je bio ubedljivo najbolji pojedinac meča sa 23 poena (9/10 sa linije penala, 4/8 za tri poena) i pružio je verovatno najbolju partiju od starta sezone, a pomoć je imao u Nikoli Jevtoviću koji je otvorio Superligu sa dabl-dabl učinkom – 14 poena i 10 skokova. S druge strane, najefikasniji bio je Jovan Novak koji je zabeležio 18 poena, dok je Ljubomir Čampara meč okončao sa 17 pogodaka i 11 skokova.

Novosađani su tokom većeg dela meča pokazali da s razlogom igraju Superligu, te Metalac nije uspevao da se naigra u Spensu. Imali su gosti blagu prednost u prvom poluvremenu, ali nikako nisu mogli da se odlepe, da bi Vojvodina preko Jovana Novaka u samom finišu vezala sedam uzastopnih poena i došla do viška pred odlazak na odmor – 35:31.

A, onda je usledila serija pogodaka momaka Vladimira Đokića koji su namestili „nišanske sprave“ u trećem kvartalu i trojkama Marka Ljubičića, Nemanje Protića i Nikole Otaševića Metalac sa kakvom-takvom zalihom ulazi u odlučujućih 10 minuta (56:54). No, Voša nije planirala da se preda, već je preko Šešlije, Čampare i Novaka ubrzo preokrenula rezultat u svoju korist. Možda bi Vojvođani i pobedili, samo da nije bilo Dušana Kutlešića! Sjajni bek Metalca prosto je „poludeo“ u završnici, te je za poslednjih pet minuta uspeo da ubaci čak 18 poena koji su doneli trijumf Đokićevom timu – 81:75.

Umalo da Metalac i u drugom ovogodišnjem meču sa timovima iz domaće lige upiše poraz, s obzirom na to da ga je Vršac dobio na otvaranju Kupa u Nišu, ali je heroj Valjevaca Dušan Kutlešić ipak ulepšao start Superlige ekipi koja se ove sezone takmičila u Jadranskoj ligi.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaKošarkaška SuperligaKK VojvodinaKK MetalacEvropaDušan Kutlešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara