Neven Spahija i Vanja Marinković (©Starsport)
Neven Spahija i Vanja Marinković (©Starsport)

Spahija hvali sve boljeg Marinkovića: Želim da bude više od šutera

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 13:43

Bivši kapiten Partizana dobija sve veće poverenje hrvatskog stručnjaka

Vezala je Baskonija tri pobede u Evroligi i uključila se u borbu za mesta u plej-ofu. Sjajni Vejd Boldvin nosi najveće zasluge za uspon sastava iz Vitorije, a sve ozbiljniju ulogu u ekipi ima i Vanja Marinković. U trijumfu nad Albom pružio je najbolju partiju u Evroligi ove sezone, pa je posle utakmice dobio i pohvale od trenera Nevena Spahije.

Posle šest godina provedenih u redovima Partizana, stigao je u Španiju leta 2019. godine, kada je potpisao za Valensiju. Dve godine je proveo u Fonteti, da bi se minulog leta preselio u Vitoriju. Imali su Baski brojnih problema u uvodnom delu takmičarske godine, pa je bez posla ostao i trener Duško Ivanović. Spahija ga je nasledio i konačno se vide plodovi njegovog rada.

Izabrane vesti

Nisu još košarkaši Baskonije uspeli da uspostave kontinuitet dobrih igara u ACB ligi, ali su u elitnom takmičenju ozbiljno podigli lestvicu. Nošeni najkorisnijim igračem 30. kola Evrolige Boldvinom (16p, 10as, 7sk) su posle poraza od Crvene zvezde tukli najpre Real u prvenstvu (80:72), potom Anadolu Efes (87:74) i Asvel (72:69), da bi seriju trijumfa u društvu najboljih nastavili protiv Albe (85:68).

Marinković je u pobedi nad nemačkim šampionom proveo 20 minuta na poarketu, ubacio 10 poena uz pet skokova i dva završna dodavanja. Za dva je šutirao 2/2, za tri sa 50 odsto uspešnosti (2/4). Imao je indeks korisnosti 14, najbolji u Evroligi ove takmičarske godine.

Spahija ga je nahvalio, ali i istakao da želi da vidi još bolja izdanja od bivšeg kapitena crno-belih.

"Bio je sjajan. Nadam se da će nam pomoći na bekovskim pozicijama. Nedavno sam razgovarao sa njim o tome. Želim da bude više od šutera", rekao je hrvatski stručnjak.

Srpski košarkaš ove sezone u proseku beleži 3,2 poena u Evroligi, kao i 4,5 uz 1,6 skokova u španskom prvenstvu. Pronašao je izgleda mesto pod suncem Vitorije i u nastavku sezone bi mogao da odigra bitnu ulogu u evroligašu sa Iberijskog poluostrva.


tagovi

BaskonijaVanja MarinkovićNeven Spahija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara