Karles Marko (©Starsport)
Karles Marko (©Starsport)

Španci tvrde: Karles Marko se iz Crvene zvezde seli u Barselonu

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.07.23. | 15:12

Navodno će postati deo stručnog štaba novog trenera katalonske ekipe Rožera Grimaua

Nekoliko igrača je već napustilo Crvenu zvezdu, a kako Home of Glory navodi, ka izlaznim vratima je krenuo i član stručnog štaba Duška Ivanovića, španski trener Karles Marko. Ističe se da će stručnjak rodom iz Badalone karijeru nastaviti u Barseloni, kao pomoćnik Rožera Grimaua.

Informaciju treba uzeti sa dozom opreza, ali je pomenuti izvor blizak dešavanjima u katalonskom klubu i mahom samo o njemu i izveštava.

Izabrane vesti

Karles Marko se timu sa Malog Kalemegdana pridružio 20. novembra prošle godine i počeo sa radom kao prvi Ivanovićev pomoćnik. Uspešno ga je i odmenio na klupi crveno-belih u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizan Mozzart Beta, kada je trofejni crnogorski stručnjak zaradio isključenje.

Marko je posle igračke karijere, tokom koje je branio i boje španske reprezentacije, nastupao za Huventud, Kahu San Fernando, Manresu i Saragosu, trenersku započeo 2011. u Manresi, a samostalno je vodio i Ovijedo i Palensiju.

Sada bi mogao da se vrati u domovinu i pomogne novom šefu struke Barselone u veoma zahtevnom trenutku. Katalonci će izvesno doživeti veliku rekonstrukciju igračkog kadra, s ozbirom da je budžet tima skresan na oko 30.000.000 evra, a nekolicina košarkaša je već digla sidro, dok je najskuplje plaćeni prvotimac, Nikola Mirotić, na izlaznim vratima.


tagovi

Karles MarkoKK Crvena zvezdaRođer GrimauKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara