Detalj sa utakmice (© FIBA.com)
Detalj sa utakmice (© FIBA.com)

Španci uvek imaju nekog Fernandeza koji će da donese pobedu! Furija pokorila Italiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 23:29

Hajme Fernandez vodio Špance do velike pobede u kvalifikacijama za Mundobasket naredne godine

Meč dana je ispunio je sva očekivanja kada su u pitanju kvalifikacije za Mundobasket. Prepuna dovrana u Pezaru je gledala izvanredan meč na kojem je na kraju Španija slavila protiv Italije 88:86 posle produžetka.

Došli su Španci bez najboljih igrača, niko iz Evrolige, dok je Italija imala članove Virtusa i Olimpije Milana, ali na kraju ni to nije pomoglo. Po ko zna koji put, furja je pokazala kvalitet i timsku igru u momentu kada je to bilo najbitnije. Nije tu bio legendarni Rudi Fernandez, ali zato jeste Hajme.

Izabrane vesti

Mogli su Španci do pobede i u regularnom delu meča, ali je Niko Manion pronašao put do koša i izjednačio meč na 70:70 posle čega se ušlo u dodatnih pet minuta... a tamo, maestralna Španija. Hajme Fernandez je preuzeo ulogu strelca baš kao što je to nebrojano puta radio Rudi, postigao je nekoliko ključnih koševa koji su na kraju obezbedili veliku pobedu na strani.

On je bio i ubedljivo najbolji košgeter svoje ekipe sa 28 poena (4/8 za tri). Pratio ga je Para sa 12. Niko više nije bio dvocifren.

U poraženom sastavu Niko Manion je prednjačio sa 20 poena, Marko Spiso je dodao 12, a Paul Biliga 10.

Neočekivano dramatična utakmica viđena je na Islandu. Domaćin je dugo bio u prednosti, a gosti iz Gruzije su tek u finišu slomili otpor došli do četvrte pobede u kvalifikacijama. Izvanredan je bio Tornike Šengelija sa 27 poena i 10 skokova. Igrač koji uvek igra za nacionalni tim je još jednom potvrdio da je apsolutni vođa. Sinadze ga je pratio sa 23 poena. Na drugoj strani Fridrikson je imao 19.

Bosna i Hercegovina je došla do pete pobede na ovim kvalifikacijama. Kenan Kamenjaš je vodio ekipu sa 20 poena i 14 skokova do trijumfa nad Mađarskom 83:78. Bosni je ovo peta pobeda u kvalifikacijama, ali za sada u grupi K prednjače Francuska i Litvanija sa po sedam pobeda, dok je Crna Gora vrlo blizu plasmana na Mundobasket sa šest trijumfa.

Grupa L

Holandija - Ukrajina 77:96

/Van Der Vurst 19 - Sidorov 25/

Island - Gruzija 85:88

/Fridriksen 19 - Šengelija 27/

Italija - Španija 86:88

/Manion 20 - Fernandez 28/



tagovi

košarkaška reprezentacija Italijekošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara