Markus Sloter i Nikola Kalinić (©MN Press)
Markus Sloter i Nikola Kalinić (©MN Press)

Španija podrhtava zbog lažiranog pasoša, Barselona zahteva da Realu budu oduzeti trofeji!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 12:06

Kraljevski klub se ne tereti, ali je protiv njegovog bivšeg igrača Markusa Slotera pokrenut postupak zbog falsifikovanja dokumenata

Tužilaštvo je diglo Španiju na noge, tlo podrhtava: Real Madridu bi mogli da budu oduzeti trofeji osvojeni 2015. godine, a krivac je – Markus Sloter.

Protiv nekadašnjeg košarkaša Los Blankosa biće pokrenut postupak i biće krivično gonjen zbog lažiranja pasoša Ekvatorijalne Gvineje. Markus Sloter je falsifikuovao dokumente, piše La Vanguardia, preti mu i 16 meseci zatvora, a suđenje će početi u 27. sudu u Madridu.

Izabrane vesti

Lokalne vlasti su više godina tražile Markusa Slotera, kao i Endija Panka, bivšeg igrača Huventuda koji se takođe tereti po istoj osnovi. Potraga je bila neuspešna, pa je sud na zahtev Barselone minulog leta izdao nalog za pretres i uručio svu potrebnu dokumentaciju.

Markus Sloter i Endi Panko se terete, ali ne i Kraljevski klub u ovom slučaju, jer nijedan od tužilaca ne tvrdi da je uplete, to jest da je imao saznanja. Ipak, iz Barselone insistiraju na tome da ukoliko Markus Sloter bude pravosnažno optužen, onda i Los Blankosima budu oduzeti trofeji.

“Tražićemo da se Real Madridu oduzmu titule”, poručio je Barselonin advokat Đordi Pina za RAC1.

Preciznije, to bi značilo da bi Real Madrid mogao da ostane bez jedne titule i Kupa kralja. Hoće li katalonski klub uspeti u svom naumu – ostaje da se vidi; ali sve ukazuje na to da će Markus Sloter biti optužen za krivotvorenje dokumentacije.

Markus Sloter je dobio pasoš Ekvatorijalne Gvineje godine 2015. pred Kup kralja, ‘izvadio’ je pasoš kako se ne bi vodio kao stranac, već domaći igrač. Kasnije je na površinu isplivalo da su Markus Sloter i Endi Panko imali identičan broj pasoša – A001696. Pride su nedostajale stranice 45 i 46.

Ambasada Ekvatorijalne Gvineje potvrdila je da su dokumenti lažni, a ranije su Markus Sloter i Endi Panko priznali da su platili 35.000 evra Ričardu Enguemi, nekadašnjem omladincu madridskog kluba, koji je imao kontakte u Vladi Ekvatorijalne Gvineje.

Ceo slučaj je prolongiran, sve se nekoliko puta odlagalo, ali je Barselona počela da steže obruč. Po svaku cenu želi da istera pravdu i, ako je ikako moguće, oduzme velikom rivalu trofeje za zelenim stolom.


tagovi

Markus SloterKK Real MadridKK BarselonaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara