Andrija Bojić na meču sa Sutjeskom (©ABA 2 LIGA – Dragana Stjepanović)
Andrija Bojić na meču sa Sutjeskom (©ABA 2 LIGA – Dragana Stjepanović)

Spartaku posle mini drame pobeda u Dudovoj šumi, Bojić zablistao

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 23:22

Važan trijumf Subotičana

Košarkaši Spartaka zabeležili drugu pobedu u Drugoj regionalnoj ligi, protiv Sutjeske iz Nikšića rezultatom 89:81. U dosta neizvesnoj utakmici i uz dosta muka uspeli su Subotičani da savladaju ekipu iz Crne Gore. Titulu igrača utakmice definitvno treba da ponese Andrija Bojić koji je svojom maestralnom partijom umnogome doprineo pozitivnom rezultatu svog kluba.

Ponovo je ekipa Vladimira Đokića ušla nesigurno u utakmicu, tokom prve deonice imali su niske procente kada je šut za dva poena u pitanju: 8/20, dok su iz 11 pokušaja postigli tek dve trojke što su znali da iskoriste dobro raspoloženi košarkaši Sutjeske. Predvođeni Đurišićem i Brejsijem rano su stekli dvocifrenu prednost. Uspeli su Subotičani da "dođu sebi", smanjivali su rezultatsku razliku i sredinom druge deonice preuzeli vodstvo. U potpunosti probuđeni tandem plavo-belih Barna-Bojić tokom prvog poluvremena zabeležio je 31 poen i tako omogućio svom timu da na pauzu ode sa rezultatom 43:51.

Izabrane vesti

U nastavku Nikšićani su kao i na početku susreta delovali mnogo bolje i spustili su se na -4. Posebno se isticao američki internacionalac Brejsi koji je uprkos tome što je najmanji košarkaš na parketu pokazao da visina nije merilo igračkog kvaliteta. Sa lakoćom se centar Sutjeske izvlačio od svojih čuvara i održavao svoju ekipu u igri posebno tokom treće četvrtine u kojoj su uz mnogo muka pobedili sa 16:15. Sa druge strane košarkaši Spartaka išli su uglavnom na šuteve za tri poena, kada oni nisu ulazi na scenu je stupao fenomenalni Andrija Bojić koji je bio motor ekipe tokom današnjeg susreta. Do same završnice bilo je napeto ali su košarkaši Spartaka ipak zabeležili zasluženu pobedu.

Najefikasniji u redovima formalnog domaćina, ekipi Sutjeske bili su Brejsli sa 23, Tomašević sa 15 kao i Spasojević sa 13 poena. Kod Spartaka najviše su se istakli Bojić koji je upisao 25 poena, Cvetković 18, dok su dvocifreni bili još i kapiten Filip Barna sa 13 i heroj prošlog susreta Kutlešić sa istim brojem poena.

U nastavku sezone košarkaše Spartaka već u subotu očekuje duel sa Vršcem u okviru Košarkaške lige Srbije.

"Znali smo da će od samog starta biti teška utakmica, iza nas je 40 minuta jake borbe. Oni su bili oslabljeni neigranje iskusnog centra Parovića što je svakako uticalo na njihovu igru, doduše i što se nas tiče Milosavljević je idalje povređen. Mislim da smo izvukli jako bitnu pobedu, ova dva pozitivna rezultata dala su nam veliki zamah i vetar u leđa pred sledeći balon", poručio je neposredno po završetku utakmice sportski direktor Spartaka Predrag Prlja te se nadovezao na zgusnust ovosezonski raspored:

"Nije lako igrati po ovako gustom rasporedu ali je to i karakteristično za košarku. Na primer mnogi Evroligaši imaju problem da zbog zamora od međunarodne utakmice pa narednu uslovno rečenu laganiju utakmicu u domaćem prventvu izgube.Kada je ovakav raspored u pitanju nijednoj utakmici se ne može pristupiti mekše. Pozitivna okolnost što se nas tiče je što u svakom momentu imamo 12 igrača koji mogu da naprave razliku i mislim da ćemo moći da izguramo ovaj period".

U nastavku sezone košarkaše Spartaka već u subotu očekuje duel sa Vršcem u okviru Košarkaške lige Srbije.



tagovi

KK Spartak SuboticaABA 2 ligaAndrija Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara