Goran Dragić (©Starsport)
Goran Dragić (©Starsport)

Spektakl na oproštajnoj utakmici Gorana Dragića: U Ljubljanu stižu Jokić, Dončić, Adetokunbo, Batler

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 15:01

Zaslužio je, apsolutno jeste…

Punih 19 godina u NBA ligi, dve sezone u kojima je prebacio od prosečno 20 poena po meču i iznad svega – daleko iznad svega – titula prvaka Evrope sa Slovenijom. Goran Dragić je apsolutna legenda ex-YU košarke i kao takav je zaslužio spektakularan kraj koji će mu biti i uprilčen 24. avgusta.

Kako javlja RTV Slovenije tog 24. avgusta će u ljubljanske Stožice stići sam krem evropske košarke. Na oproštaju Dragića igraće i trojica možda i najvećih NBA asova današnjice: Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokunbo!

Izabrane vesti

Očekuju se i druge evropske i NBA zvezde, a 20 odsto prihoda će ići “Fondaciji Goran Dragić” koja održava košarkaške kampove i pride obnavlja terene, nešto nalik Mozzartovoj akciji “100 terena za jednu igru”. Za 2024. godinu planirano je renoviranje igrališta u Ptuju.

Ulaznice za ovaj spektakl prodavaće se već od februara. Neće biti besplatnih, jer će sav prikupljeni novac dobiti namenu.

Ne sećam se kad sam poslednji put bio u Ljubljani u to vreme. Radujem se ovom projektu, želeo sam da se održi u Ljubljani, gradu u kome sam odrastao i postao košarkaš… Najvažnije je da sav prihod ide u humanitarne svrhe. Želim nešto da vratim ovom okruženju”, rekao je Dragić.

Dodao je da će u Ljubljanu sigurno doći i prva zvezda Majamija Džimi Batler, verovatno i druga, jača imena Dragićevog dugogodišnjeg kluba Majamija.

Otkrio je i da je ovog leta imao ponude da karijeru završi u Evroligi, da su ga zvali milanska Olimpija i madridski Real, naravno i ljubljanska Olimpija. Međutim, nije Dragić imao tu ambiciju.

Nikada nisam želeo da tu poslednju sezonu odigram u Evropi. Razgovarao sam samo sa Majamijem, ali oni nisu obavili neke trejdove i nije se desilo. Imaju dovoljno igrača. I tako, dok sam trenirao kod kuće u Majamiju, sazrela je odluka da s penzionišem. Prvenstveno zbog dvoje dece koja igraju u SAD. Nisam mogao da idem u Evropu i izgubim ih na celu sezonu. Kad sam se povredio shvatio sam koliko nedostajem u njihovim životima”.


tagovi

Goran DragićFudbalska reprezentacija SlovenijeNikola JokićLuka DončićDžimi BatlerJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara