(Reuters)
(Reuters)

Spisak Slovenije za kvalifikacioni turnir u Pireju: Dončić, dvojica povratnika, jedan debitant i Majk Tobi

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.06.24. | 14:27

Selektor Sekulić izabrao 16 aduta

Odabrao je Aleksandar Sekulić kandidate za državni tim Slovenije uoči kvalifikacionog turnira u Pireju, vrednog plasmana na Olimpijske igre u Parizu. U skladu sa očekivanjima, košarkašku reprezentaciju predvodi Luka Dončić, a na listi od 16 igrača najviše je onih koji dolaze iz Cedevita Olimpije. Čak četvorica.

Naznačeno je da asovi iz NBA lige mogu da se priključe selekcijama tek od 17. juna, ali u slučaju Dončića to će zavisiti od ishoda finala tamošnjeg plej-ofa sa Bostonom. Bitno je napomenuti da su se posle povreda u tim vratili Edo Murić i Vlatko Čančar, da je na spisku i centar Crvene zvezde Majk Tobi, kao i da je to jedan debitant, Miha Cerkvenik iz Krke.

Izabrane vesti

Okupljanje je zakazano za ponedeljak, igrači će tokom prve sedmice trenirati u Zreču, posle čega se sele u Ljubljanu. Pre puta u Grčku planirane su tri kontrolne utakmice, sa Litvanijom u Viljnusu 23. juna, dva dana kasnije u dvoranu Stožice – na slovenački držani praznik – sa istim rivalom, a 28. ovog meseca rival je Brazil.

Na spisku Slovenije nalaze se: Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Miha Cerkvenik (Krka), Vlatko Čančar (Denver), Žiga Dimec (Anvil, Poljska), Luka Dončić (Dalas), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Horvat (Dižon), Aleksej Nikolić (Šalon), Tibor Mirtič (Helios Domžale), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Bine Prepelič (Šarlroa), Klemen Prepelič (Galatasaraj), Leon Stergar (Krka), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Jan Špan (Krka) i Majk Tobi (Crvena zvezda).


 


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka DončićMajk TobiEdo MurićEdo MurićVlatko Čančar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara