Mitar Ašćerić (©Starsport)
Mitar Ašćerić (©Starsport)

Sportski direktor Dunava: Niti ćemo mi na KiM, niti Sigal kod nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 09:53

Povodom vesti da će klub iz Starih Banovaca igrati Evropsku severnu ligu u kojoj bi konkurent mogao da mu bude i Sigal iz Prištine

Član Košarkaške lige Srbije, Dunav, novi je član evropske severne košarkaške lige (ENBL), što je iznenadilo košrkašku javnost u Srbiji. Ipak, ovaj potez tim iz Starih Banovaca nije povukao "preko noći".

Izabrane vesti

Pozvali nas na osnovu našeg starog prijateljstva da igramo Ligu koja je osnovana prošle godine“, kaže za Mozzart Sport Mitar Ašćerić, sportski direktor Dunava koji je u drugoj sezoni trogodišnje saradnje sa crno-belima čiji se mladi igrači razigravaju u Starim Banovcima.

U dogovoru sa Partizanom smo prihvatili poziv, s prvenstvenom željom da promivišemo što više naših igrača i da podignemo klub na viši nivo.

Plan lige u prvom delu takmičenja timovi budu podeljeni u dve grupe. Svaki bi odigrao sedam mečeva, odnosno u tri "balona“ (kraj novembra, kraj decembra i kraj januara) po dva, dok bi se poslednje kolo igralo na parketima osam ekipa, a već je obećano da će srpski tim biti jedan od domaćina tog meča.

Posle bi usledilo četvrtfinale koje bi se igralo u dva meča (na koš razliku), a pobednici bi se plasirali na plej-of.

Nezvanično, u istoj grupi su Dunav i Sigal iz Prištine. Međutim, Liga to još zvanično saopštava, želeći da se uveri da li je moguć prvi duel timova iz uže Srbije i južne srpske pokrajine od 1999. godine. A, ako nije, došlo bi do oređenog pomeranja.

"Postoji mogućnost da dođe do nekih izmena. Ali, hajde da pričamo kasnije, kada zvanično bude objavljen raspored."

A, ukoliko ipak ne bude promena...

Pitali smo nadležne organe, od opštine, pa nadalje. Rečeno nam je da ne bi bio problem ukoliko se meč ne igra kod njih ili kod nas."

Liga je obećala da će snositi troškove smeštaja svih timova, ali da bi srpski klub učestvovavo potreban je još jedan dokument.

Čekamo odborenje Košarkaškog saveza Srbije kao naše krovne organizacije“, jasno je poručio Ašćerić da i pored velike želje da Dunav igra ENBL u kojem, kao debitant cilja sredinu tebele, odnosno plej-of, ipak neće vući poteze koji nisu u saglasnosti sa našom Kućom košarke...


tagovi

KK DunavDunav Stari Banovci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara