Mario Hezonja (©Starsport)
Mario Hezonja (©Starsport)

Sprema li se novo čudo u 17. kolu Evrolige? Real bez četvorice u Francuskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 17:12

Uz Geršona Jabuselea van stroja i Gabrijel Dek, Rudi Fernandez i Mario Hezonja

Gazi madridski Real sve pred sobom ove sezone. Izgubio je samo dve utakmice u svim takmičenjima i izgledao impresivno na praktično svakom odigranom meču. Nije se ni umor osećao u ekipi Ćusa Matea, igrači su redovno leteli na terenu i sa nepodnošljivom lakoćom redom izlazili na kraj sa protivnicima.

Kada se pogleda raspored 17. kola Evrolige, jasan utisak je da će sa trijumfima nastaviti protiv Asvela, ali nije sve tako jednostavno. Kraljevski klub se našao u velikom problemu, jer ima četvoricu igrača sa van stroja i praktično će španski stručnjak samo mladog Elija Endiaja imati na poziciji "četvorke" u ekipi. Zbog povreda u novoj "LDLC Areni" neće igrati Geršon Jabusele, Gabrijel Dek, Rudi Fernandez i Mario Hezonja.

Izabrane vesti

Koliko god da je Real moćan, ovo je već ozbiljan hendikep, a toga je svestan i Mateo.

"Značajni gubici koje ćemo osetiti. Imamo probleme koje ćemo nekako morati da rešavamo. Nadam se da neće dugo biti odsutni, ali nekolicina će izvesno provesti neko vreme van terena. Moraćemo da modifikujemo način igre, nećemo sve moći da radimu po sećanju".

Uz Endiaja će i Alberto Abalde verovatno morati na za njega neprirodnu poziciju, ali je jasno da će Asvel učiniti sve da iskoristi veliku rupu u rosteru rivala.

"Biće komplikovano, drugačije od onoga što smo dosad igrali. Rivali su sve motivisaniji protiv nas, a to će biti dodatno pojačano zbog situacije u kojoj se nalazimo - koja ohrabruje protivnički tim. Poštujemo rivale i to nam pomaže da dobijamo mečeve. Igramo dobro, ali moramo da ostanemo na zemlji. Ljudi vole da se zabavljaju, ali kad dođe loš trenutak, onda odjednom više nije tako zabavno. Morate da budete oprezni. Sve može da se promeni preko noći, ali nadam se da ćemo imati sreće", zaključio je Mateo.

Dok je Real prvi na tabeli sa fascinantnih 15-1, Asvel je na suprotnoj strani sa samo dve pobede iz 16 mečeva. Ipak, zbog svega što se desilo Kraljevskom klubu, čini se da pred ekipom Đanmarka Poceka više nije tako nemoguća misija. A ako je po nečemu Italijan poznat, to je po motivisanju igrača, te nema dileme da će goreti od želje da skinu krunu Kralju. Na kraju krajeva, dešavala su se i veća čuda. Ko je mogao da zamisli da će Alba pobediti Barselonu u 15. rundi?



tagovi

KK Real MadridMario HezonjaGabrijel DekGeršon JabuseleRudi FernandezČus MateoKK AsvelAsvel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara