Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Srbija bez Bjelice i Kalinića protiv Filipina

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 19:26

Igor Kokoškov neće moći da računa na dvojicu krilnih košarkaša za duel druge runde

Trijumfom je Srbija otpočela kvalifikacije za Olimpijske igre, savladana je Dominikanska republika na startu turnira u Beogradu (94:76). Već večeras na programu je i drugi meč u okviru Grupe A, a protivnik je selekcija Filipina (20.15). Kako je i zvanično obelodanjeno od strane Košarkaškog saveza Srbije, selektor Igor Kokoškov večeras neće na raspolaganju imati Nemanju Bjelicu i Nikolu Kalinića.

Kako stoji u saopštenju KSS, Bjelica i Kalinić će propustiti okršaj sa Filipinima zbog udaraca koje su pretrpeli u jučerašnjem duelu protiv Dominikanske republike.

Izabrane vesti

Imali su bivši košarkaši Crvene zvezde važne role u pobedi nad Dominikanom. Bjelica je bio četvrti strelac ekipe sa 12 poena, tom učinku je dodao još šest skokova, dok je Kalinić povukao u poslednjoj četvrtini i sa par dobrih poteza bio jedan od najzaslužniji što se Srbija na vreme odlepila. Susret je okončao sa devet poena, sedam skokova i pet asistencija, te je još jednom bio među najkorisnijim igračima na terenu (indeks 15).

Bjelica se među prvima priključio pripremama, kako je sa Majamijem ispao u prvoj rundi plej-ofa u NBA ligi. Odlučio je da se odazove pozivu državnog tima, iako ovog leta ostaje bez ugovora. Kalinić je sa druge strane sa Valensijom igrao polufinale španske ACB lige, nije bio deo selekcije koja je osvojila Akropolis kup u Atini, a prvi nastup u reprezentaciji posle gotovo tri godine upisao je u generalnoj probi protiv Meksika minule sedmice.

20.15: (1,85) Srbija (hendikep -30,5) Filipini (1,85)

Zbog izostanka pomenutog dvojca, veću šansu će nesumnjivo dobiti Dejan Davidovac, koji je u prvom susret odigrao tek nešto više od tri minuta i ostao bez košgeterskog učinka. Takođe, treba očekivati i minutažu za Dragana Milosavljevića, koji nije kročio na parket protiv Dominikane.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeNemanja BjelicaNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara