Srbija dobila poslednjeg rivala u kvalifikacijama za Evrobasket

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.08.19. | 21:49

Švajcarska sa Klintom Kapelom biće rival Orlovima

Dok cela nacija čeka finiš kvalifikacija i početak Svetskog kupa u Kini, Srbija je dobila poslednjeg rivala u kvalifikacijama za Evrobasket 2021. koje će startovati od februara naredne godine – Švajcarsku!

Sastav čija je glavna karika centar Hjuston Roketsa Klint Kapela uspeo je da savlada Island rezultatom 109:85 u odlučujućem meču pretkvalifikacija i tako obezbedi pobedu s dovoljnom razlikom za ulazak u narednu fazu takmičenja. Švajcarskom sastavu bio je potreban trijumf od minimum 20 poena razlike, a konačni rezultat bio je 109:85, pa je na kraju odlučio međusobni skor, pošto su Island i Portugalija imali po šest bodova.

Izabrane vesti

Švajcarsku je do pobeda vodio Roberto Kovač s 29 poena, Džonatan Kazadi je ubacio 21 poen, uz devet asistencija i pet skokova, dok je Klint Kapela dominirao u reketu s 18 poena i 15 uhvaćenih lopti. Kod Islanda najbolji je bio Martin Hermanson sa 28 poena.

Srbija će tako u Grupi E kvalifikacija za Evrobasket za protivnike imati još Gruziju, Finsku i Švajcarsku. Na kontinentalno takmičenje prolaze dve najbolje ekipe, pošto Gruzija kao domaćin jedne od grupa na završnom turniru igra van konkurencije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara