Mihailo Vasić (© Reuters)
Mihailo Vasić (© Reuters)

Srbija ide po još jednu medalju! Basketaši u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 08:47

Pala je i Letonija

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Basketaši su u polufinalu Olimpijskih igara. Družina koja igra u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić danas je zabeležila i šestu pobedu na turniru, obezbedila prvo mesto u uvodnoj fazi i na taj način se direktno plasirala u polufinale. Ruku su na drugom meču dana morali da im pruže Letonci posle velike borbe – 22:16.

Izabrane vesti

Došli su basketaši u Tokio sa najvećim ambicijama, a na terenu pokazali da su defnitivno spremni za velika dela. Govorili su posle svakog okršaja da će kako turnir bude odmicao njihova forma ići uzlaznom putanjom. Tako je i bilo. Povuci–potegni tokom prva dva dana, kada su slabije otvarali okršaje, a onda u tek završnicama izvlačili pobedu. Danas dva sjajna izdanja i dve važne pobede. Na korak su do ostvarenje cilja.

Na prvi koš Letonaca, odmah je odgovor dao Dušan Domović i to pogotkom iz teške pozicije. Videlo se od starta da će borba biti žestoka. Prštalo je sve na terenu, nekolicina ljudi na tribinama je aplauzima nagrađivala svaki kvalitetan potez. A njih je bilo prilično... Blokada jednih, pa rampa drugih. Bulut je doneo Srbiji vođstvo 6:5, ali je Letonija uzvratila za 9:7. Majstorović je doneo izjednačenje, a onda Vasić pod košem za vođstvo 10:9.

Letonci su na terenu jasno pokazali da nije slučajno to što do sada imaju samo jedan poraz na turniru. Imali su odgovor na svaki potez Srbije i nisu popuštali. Majstorović je ušao u dobar napadački ritam, vezao je tri poena za 13:11... Međutim, bila je potrebna dobar odbrana da bi se zadržala razlika. Sa tribina se iz nekoliko grla čulo: „Bravo, momci“. Bulut je protrčao do koša i pogodio. Srbija je bila sve bliža pobedi, a na kraju je overio Majstorović sa dva sjajna pogodtka iz daljine za konačnih 22:16.

Posle tri veoma uspešna dana tokom kojih su šest puta napuštali teren kao pobednici, naši basketaši će sutra odigrati samo jedan meč sa Rusijom od 8.25. Imaće malo vremena za predah pred najvažnije borbe za medalje koje su na programu u sredu.

RASPORED I REZULTATI

Ponedeljak

Srbija – Japan 21:11

Letonija – Srbija 16:22

Utorak

8.25: Srbija – Rusija

Četvrtfinala: 14.00, 15.20


tagovi

Basket 3na3Olimpijske igreOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara