Srbija ponovo prvak sveta! Basketaši preko Amerike do novog zlata (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 19:04

Veliki uspeh srpskih košarkaša koji su gubili 19:15, a pobedili 21:19

Srpski basketaši su ponovo najbolji na svetu!

Do šestog svetskog zlata Dejan Majstorović i drugari stigli su na najlepši mogući način. Pobedili su Amerikance u sred Beča posle velike borbe - 21:19.

Izabrane vesti

Gubili su naši momci 19:15, delovalo je da nemaju više šanse za pobedu, ali su onda pokazali njihov šampionski gen. Napravili su neverovatan preokret i zakazali veliko slavlje na tribinama.

Bolji su bili protivnici u prvom delu meča... Amerikanci su poveli 9:5 posle pogođenog šuta iz daljine. Nisu im naši dozvolili da se još više odlepe, odmah su odgovorili istom merom. Bili su protivnici za korak ispred dok nije Majstorović pogodio za 10:10.

Kada je sudija dosudio faul Brankovića na Beriju, rival je dobio priliku sa penala da pobegne na tri razlike (14:11). Stojačić je krenuo na sve ili ništa - doneo je novo izjednačenje 14:14.

Tražili su reprezentativci Srbije još veću podršku sa tribina. Osetili su da mogu do još jednog uspeha. Međutim, rivali su imali speman odgovor na sve. Nije se dala Srbija sve do samog kraja. Protivnik je stigao do 19:15 i bio je veoma blizu trijumfa.

A onda novi blesak Srbije! Napravili su veliki preokret naši momci, vezali šest poena i potpuno promenili stanje na terenu, na tribinama i na semaforu. Pokušaj Amerikanaca je izašao iz koša, sreća je pogledala šampione.

Navikli su Srbi da osvajaju zlata i raduju celu naciju, pa ovo više ništa nije čudno. Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču su izboriili vize za olimpijski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Pamtiće se da su Srbiji iz Beča zlatni svetski pehar doneli Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić.



tagovi

Basket 3na3Dejan MajstorovićMihailo Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara