Filip Radaković (©FIBA Basketball)
Filip Radaković (©FIBA Basketball)

Srbija se oporavila od debakla, Milijašević sa 22 i Radaković sa 20 poena vodili Orliće ka pobedi

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 17:24

Za peto mesto sa Argentinom

Priželjkivali smo borbu za medalje, što nije bilo realno posle debakla od Francuske u četvrtfinalu. Orlići su uspeli da se oporave od teškog udarca i očekivano dobiju Japan sa 99:73 (24:16, 21:28, 31:12, 23:17) i zakazala susret sa Argentinom u nedelju za peto mesto.

Igrači Vladimira Đokića odigrali su danas mnogo zrelije, pametnije, agresivnije i to se odmah osetilo na parketu. Nije baš Japan rival protiv kojeg se pokazuju mišići, ali posle svega viđenog u petak popodne našim košarkašima bila je potrebna jedna ovakva utakmica, da malo podignu samopouzdanje.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Ilija Milijašević sa 22 poena (8/16 iz igre, 6/13 za tri) uz osam asistencija i Filip Radaković sa 20 poena (6/10 iz igre), pet skokova i četiri asistencije. Lazar Đoković posebno se istakao pošto su mu falila dva završna dodavanja za tripl-dabl pošto je imao 16 poena i 11 uhvaćenih lopti. Dvocifren je bio još i Aleksa Milenković sa 12 poena. Kod Japana Džejkobs Akira imao je 20 poena uz pet skokova.

Ovog puta je manje-više sve išlo na vodenicu Srbije. Čim je drastično smanjen broj izgubljenih lopti (11) i uvećao broj asistencija (32) odmah su Orlići dobili krila. Kontrolom skoka dolazilo se do situacija za poene iz sekundarnih napada, a logično naši igrači su “napunili“ protivnički koš iz reketa odakle je stiglo 40 poena.

Ne može se reći da je Srbija dominirala svih 40 minuta, ali u drugom delu utakmice postojala je samo jedna ekipa na parketu. Japanci kao da su se potrošili u finišu prvog dela kada su uspeli da nadoknade rani minus od 13 razlike i čak nakratko poveli pre odlaska na pauzu, dok su srpski košarkaši zaigrali mnogo ozbiljnije u nastavku i sprečili eventualnu dramu.

Srbija je u drugom poluvremenu dozvolila samo 29 poena, a ubacila 54, pa je razlika u jednom trenutku iznosila i 29 poena. Kada je u trećem kvartalu kroz nekoliko manjih serija distanca otišla na 20 razlike, moglo je lakše da se diše...

Sada još Argentina, pa da se podvlači crta...


tagovi

Filip Radakovićjuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeVladimir Đokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara