Filip Petrušev i Bogdan Bogdanović (©Star Sport)
Filip Petrušev i Bogdan Bogdanović (©Star Sport)

Srbija trenirala i na dan utakmice, Petrušev u posebnom režimu

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.08.23. | 08:44

Ekipa odradila šuterski trening pred okršaj sa starom mušterijom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Pripreme za duel sa Portorikom u drugom kolu Mundobasketa su u završnoj fazi, a selektor Svetislav Pešić odlučio je da na dan utakmice ekipa odradi šuterski trening, s obzirom da je utakmica zakazana za 20 časova po lokalnom, odnosno 14 časova po srednjoevropskom vremenu.

Izabrane vesti

Odmah je bilo jasno da na parketu nema Filipa Petruševa. Novi centar Filadelfije radio je u posebnom režimu, između ostalog na stacionarnom biciklu, što donekle ukazuje da bi Pešić mogao da ga odmori danas kako ne bi rizikovao eventualne komplikacije povrede desnog skočnog zgloba. Isti je pod bandažom zbog manjeg otoka, ali problema sa hodanjem nema.

Igrači su u hali bili oko sat vremena, od podne do gotovo 13 časova, dok je pred sam kraj nekoliko njih odlučilo da napravi malo takmičenje u šutiranju trojki sa centra. Nikola Jović, Vanja Marinković i Pešićev asistent Marko Marinović okušali su sreću u igri ko može da pogodi tri puta.

Da klasa ostaje pokazalo se u Marinovićevom slučaju pošto je ubacio dve trojke kao od šale, mada je pobedu na kraju odneo Nikola Jović. Dok je uspeo da pronađe pravu formu šuta i podesi nišanske sprave uz savete kapitena Bogdana Bogdanovića, Jović je ubacivao lopte jednu za drugom i na kraju pobedio. Svi su njegov "trijumf" dočekali u neverici i uz neizbežne šale i osmehe.

Još jedan dokaz da je atmosfera u ekipi sjajna.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Filip PetruševNikola JovićVanja MarinkovićMarko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara