Igor Kokoškov (©Star Sport)
Igor Kokoškov (©Star Sport)

Srbiju čekaju dve provere uoči olimpijskih kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 08:54

Selektor Igor Kokoškov dobiće priliku da bar delimično uigra sastav pred turnir koji se igra u Beogradu

Još mesec dana i gledaćemo ponovo reprezentativnu košarku u Beogradu. Olimpijski kvalifikacioni turnir u dvorani Aleksandar Nikolić odrediće jednog od četiri poslednja putnika za Tokio, a do 29. juna kada bi sve trebalo da počne planirano je da Srbija odigra dve pripremne utakmice.

Petak, 18.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Budućnost (3,90)

Izabrane vesti

Naime, Sportski žurnal javlja da će Orlovi biti učesnici tradiciononalnog pripremnog turnira Akropolis kup u Atini gde će protivnici biti Grčka i Portoriko. U planu je bilo učešće i Novog Zelanda, ali kako su u toj zemlji odlučili da otkažu sve planove i učešća na takmičenjima zbog pandemije virusa korona, pripremni turnir igraće samo tri ekipe. Kako se ističe Srbija će kontrolne utakmice igrati od 18. do 20. juna.

O tome ko će uopšte biti učesnik tih mečeva, ali i samog kvalifikacionog turnira stručni štab doneće odluku u hodu. Selektor Igor Kokoškov još nije objavio spisak, ali ste na stranicama portala Mozzart Sport prvo mogli da pročitate planove šefa stručnog štaba. Kokoškov računa na Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića, Filipu Petruševu biće namenjena ozbiljna uloga, kao i za Alekseja Pokuševskog kome učešće u reprezentativnoj akciji zavisi od planova Oklahome Siti Tandera za predstojeće leto.

U slučaju da prođe na Olimpijske igre Srbija se seli u Grupu B gde će joj protivnici biti Australija, Nigerija i pobednik kvalifikacionog turnira u Splitu gde se za plasman bore Hrvatska, Nemačka, Rusija, Brazil, Tunis i Meksiko.



tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija Grčkekošarkaška reprezentacija Portorika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara