©Starsport
©Starsport

Srpski treneri dele vrh tabele Evrokupa: Alimpijević i Božić na dva od dva

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 22:18

Bešiktaš bolji od Prometeja (92:70), London Lajonsi savladali Hamburg (100:94)

Dva izazova - dve pobede, učinak je kojim u aktuelnom trenutku mogu da se pohvale dvojica srpskih stratega na klupama članova Evrokupa.

Bešiktaš Dušana Alimpijevića je posle slavlja nad Huventudom uspeo da savlada i Prometej (92:70), dok su London Lajonski koje vodi Petar bposle Venecije bili bolji i od Hamburga (100:94).

Izabrane vesti

Turski klub je u susretu sa Letoncima uspeo da stekne dvocifrenu prednost u završnici druge deonice i da u nastavku susreta rutinski uveća zalihu, a posebno inspirisan bio je Jigit Arslan koji je upisao 24 poena uz pet pogođenih trojki iz sedam pokušaja.

Značajnu ulogu u redovima Bešiktaša imao je i Džona Metjuz sa 22 poena, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Taj Odias sa 16.

Maksimalan učinak posle dva kola imaju i London Lajonsi u čijem se protokolu zbog bolesti nije našao Petar Božić u ulozi stratega, ali je njegov asistent Robert Jangblad uspeo da nastavi impresivnu seriju pobeda koja traje od početka sezone.

Lavovi su u svih šest kola domaćeg takmičenja upisali pobede, a maksimalan učinak održali su i u Evropi gde su večeras savladali Hamburg u gostima. Iako je tim iz Londona zube pokazao tek u trećoj četvrtini, a četvrtu otvorio uz minus osam, uspeo je da u odličnoj završnici slomi otpor rivala.

Uprkos činjenici da je veći deo susreta imao aktivan rezultat Hamburg nije uspeo da izbegne drugi poraz, te je nedovoljno bilo i 28 poena Aleksandara Đeve. Za razliku od rivala u čijim je redovima glavnu ulogu imao poljski košarkaš, u gostujućem timu su poene podelili Morgan koji je zabeležio 21, Filip i Olaseni sa po 18 i Morgan koji je brojao do 17.

Maksimalan učinak, uzp omenuti dvojac održao je i Burg koji je u drugoj drupi savladao Trento (79:72).

EVROKUP - 2. KOLO

Lijetkabelis - Aris 84:74

Bešiktaš - Prometej 92:70

Hamburg - London Lajons 94:100

Trento - Burg 72:79




tagovi

EvrokupDušan AlimpijevićPetar BožićLondon LajonsKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara