Šta bi bilo da je večeras Nikola Mirotić gost u Milanu?

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.03.24. | 10:46

Verovatno bi sezona Partizan Mozzart Beta bila drastično drugačija pred gostovanje 28. kola Evrolge OIimpiji Milano (20.30, Sport klub)

Ne pamti se kada se toliko pričalo o nedolasku jednog igrača u Partizan Mozzart Bet kao što je to bio slučaj letos sa Nikolom Mirotićem. Saga koja je trajala više od mesec dana se završila neslavno kada je Mirotić preko Instagram posta odjavio klub iz Humske iako su ga svi već videli u crno-belom dresu da bi nešto kasnije objavio da prelazi u Olimpiju Milano. Večeras Partizan (20.30) u 28. kolu Evroige juri veoma bitnu pobedu, prvi put prekoputa sebe će imati Mirotića kao protivnika, a verovatno bi sve mnogo drugačije izgledalo da je Nikola zapravo večeras gost u gradu mode, a uzdanica Željka Obradvića.

Nema dileme da bi sastav sa Nikolom Mirotićem bio drastično drugačiji u odnosu na ovaj sadašnji koji je posle 27 utakmica dobacio do 13 pobeda i u velikoj je borbi za mesto koje vodi u plej in. Da li bi rezultati sa Mirotićem bili bolji, ne možemo da znamo.Ono što jeste poznato je da je Nikola Mirotić bio u komunikaciji sa svima u Humskoj oko sastavljanja tima, od Željka Obradovića pa do Kevina Pantera.

Izabrane vesti

"Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava kluba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj", rekao je svojevremeno Obradović za Nedeljnik.

Čitav posao je ipak propao, a glavno pitanje je bilo zbog čega na kraju nekadašnji reprezentativac Španije nije obukao crno-beli dres.

"Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve“.

Potvrdio je i trener Partizana da su morali da prave promene u sastavljanju tima kada su saznali da Nikola neće doći u Humsku.

"Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim Nikolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba", naglasio je trener Partizana.

Na kraju je Mirotić promovisan kao veliko pojačanje Olimpije Milano. Odmah se isprofilisao kao jedan od najboljih igrača tima, ali i čitave lige. Kod Etorea Mesine u proseku ubacuje 16,7 poena. Ipak, imao je i velikih problema sa povredama. Odigrao je 14 utakmica, a propustio 13 zbog problema sa raznima povredama.

Nije ga bilo ni u Beogradu kada Partizan posle velikog preokreta nadigrao ekipu iz Milana. Gledao je Mirotić utakmicu iz Italije gde se oporavljao. Navijači Partizana su ga optužili da je lažirao povredu samo kako se pred njima ne bi pojavio. Ispostavilo se da Mirotić nikakvu povredu nije lažirao već je imao ozbiljnih problema sa nogom zbog čega je propustio narednih 13 mečeva u elitnom takmičenju.

Čak se šuškalo da bi mogao da propusti i večerašnji okršaj, ali je trener Mesina je otklonio svaku sumnju, Mirotić će prvu put biti protivnik Partizana od čitave letošnje sage koja je mogla da se završi drugačije. Mirotić je večeras uz Pantera, Ledeja i Avramovića mogao da bude udarna igla Partizana, ovako je član tima iz grada mode koji ima problema sa rezultatima jer su upisali 16 poraza.

Partizan bi u slučaju pobede ponovo ušao među 10 najboljih timova u Evroligi, pa o značaju samog meča ni ne moramo da trošimo reči.

EVROLIGA - 28. KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes - Bajern Minhen 109:86

/Larkin 28 - Edvards 19, Lučić 18/

Monako - Crvena zvezda 98:80

/Džejms 20 - Mitrović 18/

Makabi Tel Aviv - Žalgiris 83:76

/Boldvin - Evans 18/

Valensija - Barselona 78:88

/Odželeje 19 - Veseli 21/

Real Madrid - Fenerbahče 79:89

/Ljulj 17 - Hejs-Dejvis 17/

Olimpijakos - Virtus Bolonja 74:69

/Papanikolau 16 - Šengelija 15/

Petak

20.15: (1,07) Panatinaikos (25,0) Asvel (9,00)

20.30: (1,17) Baskonija (20,0) Alba (6,00)

20.30: (1,80) Milano (15,0) Partizan Mozzart Bet (2,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola MirotićKK PartizanEvroligaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara