Kevin Durant (©AFP)
Kevin Durant (©AFP)

Šta bi navijači večitih rekli Kevinu Durantu da ovo uradi u Evroligi ili derbiju? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 10:39

Zanimljivo pitanje postavio je naš stručni konsultant na društvenim mrežama

Najbolja je to košarka na svetu, jer da se ne lažemo – tamo igraju najbolji košarkaši sveta. Samo što nije ono na šta smo mi u Evropi navikli. Posebno ne u Srbiji. Jer ovde se košarka zasniva na odbrani. Preko bare se, barem dok traje regularni tok sezone, zasniva na spektaklu.  Ni odbrana nije toliko bitna. Ni njegovo visočanstvo rezultat.

Jer da jeste, ne bi Finiks Sansi verovatno dozvolili San Antonio Sparsima da u poslednjim sekundama utakmice stignu do preokreta i pobede od 115:114. A da sve bude još gore, tragičar je bio niko drugi do Kevin Durant, najbolji igrač Sansa i jedna od najvećih zvezda NBA lige u 21. veku.

Izabrane vesti

Međutim, u takvom ambijentu čak je i Durant sebi dozvolio prvo da ne zagradi koš, pa je tako omogućio Viktoru Vembanjami da zakuca, zatim da verovatno iščekujući faul izgubi loptu pod pritskom (tu bi kod nas bilo i standardnih priča o sudijama i kriterijumu), a potom i da promaši šut za pobedu.

Dešava se naravno, Durant je i dalje jedan od najboljih u 21. veku, ali Miloš Vujaković, košarkaški trener i stalni struči konsultant Mozzart Sporta, postavio je zanimljivo pitanje na društvenim mrežama: šta mislite, kako bi na ovakvu rolu reagovali navijači Partizan Mozzart Beta ili Crvene zvezde da je Durant na ovakav način izgubio neku utakmicu u crno ili crveno-belom dresu, u Evroligi ili ne daj Bože derbiju?

Durant ili bilo ko drugi? Iskreno, ne smemo ni da zamisimo. U Americi će to već sutra biti stara priča, a prekosutra će Durant nekome da strpa 30 poena i idemo dalje. U Srbiji pak...



tagovi

Kevin DurantFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA
KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara