Danilo Nikolić i Rade Zagorac (© Star sport)
Danilo Nikolić i Rade Zagorac (© Star sport)

Šta radiš posle trojke za pobedu nad Partizanom? Gledam serije da se uspavam

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 14:19

Danilo Nikolić zahvalan treneru Mijoviću što je baš za njega nacrtao akciju u završnici derbija drugog kola ABA lige

U ličnost prvog reda u Podgorici, makar kad je sport u pitanju, proteklog vikenda izrastao je Danilo Nikolić. Odigrao je krilni centar Budućnosti savršenu utakmicu protiv Partizana, krunisao je pogotkom za tri poena na koncu drugog produžetka za veliko slavlje u dvorani „Ranko Žeravica“.

Ispalio je Nikolić dalekometni hitac sa desetak metara u poslednjoj akciji na utakmici. Taman što su crno-beli pomislili da im je 1,3 sekunde pre isteka vremena Kodi Miler Mekintajer doneo pobedu 27-godišnji košarkaš je pogotkom baš preko Amerikanca postao junak derbija drugog kola ABA lige. Priznaje, tresle su ga jake emocije.

Izabrane vesti

Nisam mogao da zaspim od sreće. Ostao sam budan do kasno u noć i gledao seriju kako bih se uspavao“, objasnio je Nikolić podgoričkim Vijestima u osvrtu na derbi u Beogradu.

Dramatična utakmica nije mogla da se reši za 40 minuta, niti u prvom produžetku. Bilo je potrebno još pet minuta da bi na kraju na semaforu zasvetlucao rezultat 101:99. Sve kao posledica odluke trenera gostiju, Petra Mijovića, da poslednji šut na meču poveri Nikoliću.

Peko mi od početka saradnje često govori da ima ogromno poverenje u mene. Nije me mnogo iznenadilo što je nacrtao akciju za mene. Drago mi je da sam realizovao njegovu zamisao“.

Nikolić je pucao nepogrešivo: pet od pet za dva, dva od dva za tri, realizovao je pet slobodnih bacanja i bio jedan od arhitekata četvrtog slavlja Đetića u novoj sezoni.

„Sigurno smo mogli bolje. Bilo je grešaka koje ne bi smele da nam se događaju. Imali smo deset poena viška, prosuli ih glupostima. Mogli smo ranije da završimo utakmicu samo da smo odigrali pametnije, ali smo pokazali ogroman karakter, što nam je i donelo pobedu. Ne sme da nam se dešava da na ovakvim utakmicama dozvolimo rivalu, kao Partizanu, da napravi seriju 16:0. Dobro je da smo pokazali karakter i izvukli se. Početak sezone je odličan, a pobede pokazuju da ne samo da imamo odličan karakter, već i sjajnu atmosferu“.

Posle dva trijumfa u ABA ligi i isto toliko u Evrokupu, Budućnost u sredu gostuje Uhikahi, klubu koji je slavio u svih osam dosadašnjih međusobnih duela.

U dobrom trenutu idemo u Malagu, odlično smo počeli sezonu i možemo da budemo rasterećeni. Pokušaćemo da ostvarimo pobedu, a poraz iz prošle sezone nam je dodatni motiv“, nada se Danilo Nikolić nastavku pobedničkog niza u Španiji.




tagovi

Budućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaDanilo NikolićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara