Stala mašina Marine Maljković: Špankinje naplatile Srbiji dug iz Valensije

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.07.21. | 12:08

Košarkašice nisu uspele da upišu drugu pobedu na Olimpijskim igrama

Selekcija Španija je došla na Olimpijske igre spremna da se revanšira Srbiji i to je i uspela. Naša selekcija je do sredine treće četvrtine bila mnogo bolja ekipa na terenu, ali je od tog trenutka stvari u svoje ruke preuzela Alba Torens i povela tim ka ubedljivoj pobedi – 85:70 (19:20, 22:24, 18:14, 26:12). Srbija sa skorom 1-1 dočekuje narednog rivala Južnu Koreju u nedelju.

Pre mesec dana Srbija je nanela težak poraz Španiji i to u sred Valensije. Bilo je to u četvrtfinalu Evropskog prvenstva posle produžetka. Naše su tada konačno probile barijeru koju su imale zbog dugačkog niza poraza protiv Crvene furije. Jasno je bilo da će danas protivnice, pojačane sa dve nove važne igračice u odnosu na EP, biti veoma naoštrene da vrate dug. 

Izabrane vesti

Torens i Ndur su bile najmotivisanije za nadigravanje sa Srpkinjama, posle izjednačenog uvodnog dela utakmice, donele su Španiji vođstvo - 15:10. Nije im dala Ivon Anderson da se odlepe, ubacila je trojku i brzo vratila rezultatski egal. Marinine izabranice su pojačale defanzivni zid i stavile protivnice pod kontrolu. Sve teže su Špankinje dolazile do poena, evropske šampionke su ih potpuno zatvorile, pa je to bila prilika da se izgradi prednost. Početkom druge deonice Srbija je iz napada u napad bila sve sigurnija, pa je posle tri minuta naše vođstvo postalo dvocifreno posle novih poena Ivon Anderson – 31:21.

Bio je to znak za iskusnu Albu Torens da preuzme odgovornost i pokrene seriju njenog tima. Topila se razlika, Španija se približavala, a kapiten Jelena Bruks odbijala njihov nalet dobrim rešenjima u napadu. Ndur je u završnici poluvremena bila prezicna, pa je rezultat na kraju druge četvrtine bio 44:41 za našu selekciju.

Takva razlika je garantovala veliku borbu u nastavku. Naše na startu pronalaze pravi ritam – Dragana Stanković je postigla poene, a onda je u odbrani upisala sjajnu rampu. Pogodila je i Ana Dabović, pa je ponovo Marinin tim imao nešto veću prednost – 52:43. Od tog trenutka Španija počinje da igra mnogo bolje, trojke prolaze kroz mrežicu kao od šale, pa se rezultat potpuno preokreće. Kasorla je vezala tri pogotka iz daljine, a naše su se sve više mučile u napadu.

Španija sa prednošću odlazi na pauzu pred poslednju četvrtinu – 59:58. U tom periodu je Alba Torens odlučila da demonstrira ko je i šta je, pa je zahvaljujući njoj „Crvena furija“ bila sve dalje od nas, a sve bliža pobedi. Marina je tražila tajm-aut pri vođstvu protivnica – 71:62. Prodrmala je malo svoje igračice, pa su uspele da povežu dva dobra napada. Međutim, nisu se dale Torens i drugarice. Povećale su prednost i sigurnim koracima prošetale do pobede, na kraju vrlo ubedljive.

SRBIJA – ŠPANIJA 70:85 (20:19, 24:22, 14:18, 12:26)

 SRBIJA: Vasić 11, Čađo, Jovanović 4, Bruks 16, Butulija, Crvendakić 4, Anderson 13, Stanković 6, Dabović 5, Škorić, Dugalić, Krajišnik 11. 

 ŠPANIJA: Domingez 7, Ndur 20, Palau, Rodrigez, Karera 11, Abalde, Kasarola 17, Kasas, Konde, Gil 2, Ouvinja 10, Torens 25.



tagovi

Marina MaljkovićSonja Vasićženska košarkatokio 2020Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara