Stefan Janković (Foto: MN Press)
Stefan Janković (Foto: MN Press)

Stefan Janković i Cmoki pregovaraju o prekidu saradnje

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.12.21. | 14:17

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana će po svemu sudeći uskoro napustiti Minsk

Stefan Janković se rastaje sa ekipom Cmokija iz Minska, prenosi Sportando. Srpski košarkaš je minulog leta pojačao redove tima iz Belourusije, ali će ga, kako stoje stvari, posle nekoliko meseci napustiti.

Krilni centar je posle godinu dana u dresu Crvene zvezde potpisao ugovor sa Partizanom i tako postao jedna od retkih igrača koji su nastupali za oba beogradska velikana. Igrao je potom za atinski AEK, Kapital Siti Go-Go u Razvojnoj ligi i krajem minule sezone za turski Bahčešehir.

Izabrane vesti

Letos je dobio priliku da zaigra i u VTB ligi u kojoj je upisao svega osam nastupa. Prosečno je u dresu tima iz Minska beležio 10 poena i 4,1 skok po meču u regionalnom šampionatu. Boje Cmokija branio je i u FIBA Evropa kupu, gde je imao prosek od 9,3 poena i 4,2 uhvaćene lopte.

Beloruski klub je pretposlednji na tabeli VTB lige sa samo jednim trijumfom i osam poraza, a ispao je i u grupnoj fazi Evropa kupa. Iako Janković nije pružao loše partije, očigledno je da je uprava rešila da napravi određene promene, pa je sela za sto sa srpskim košarkašem kako bi dogovorili uslove raskida saradnje.

Janković je jedan od četiri strana košarkaša u redovima Cmokija, a za tim iz Minska nastupaju i Amerikanci Anđelo Vagner i Džejson Klark, kao i ruski internacionalac Artem Kuzmin.



tagovi

Stefan JankovićCmoki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara