Stefan Jović (MN Press)
Stefan Jović (MN Press)

Stefan Jović na Mundobasketu obezbedio povratak u Evroligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 14:43

Ostaje u Španiji

Sjajne partije na Mundobasketu su podsetile kakav je majstor košarke Stefan Jović. Srpski plejmejker je pokazao klasu po ko zna koji put i po svemu sudeći, obezbedio sebi povratak na evroligašku scenu.

Kako javljaju španski mediji, Valensija privodi kraju transfer Jovića iz Saragose.

Izabrane vesti

Iskusni plej je ovog leta produžio ugovor sa Saragosom ali uz ubacivanje otkupne klauzule da može opet da promeni klub. Valensija je ušla u problem sa plejmejkerima nakon nedavne povrede Martina Hermansona. Islanđanin je pokidao ligamente kolena i prema prvim prognozama će na parket moći tek u martu. Zato je klub sa Mediterana morao hitno da reaguje na košarkaškoj pijaci i da potraži novog plejmejkera.

Posle odličnih izdanja na Filipinima, izbor je pao na Jovića. Dogovor nije u potpunosti zaključen ali španski mediji veruju da će se to desiti uskoro. Jović je prošlog decembra došao u Saragosu nakon ne baš uspešne epizode u Panatinaikosu i beležio je 8,7 poena i 4,2 asistencije u proseku na 25 minuta po meču.

Valensija pored pomenutog Hermansona od plejmejkera na raspolaganju ima Krisa Džonsa i mladog Španca Giljerma Fernanda pa je procenila da joj je neophodan iskusniji organizor igre poput Jovića.

Stefan Jović je košarkom počeo da se bavi u rodnom Nišu, potom je igrao za kraljevačku Slogu, kragujevački Radnički, Crvenu zvezdu, Bajern, Himki, PAO i Saragosu. U reprezentaciju Srbije je ušao kao član Radničkog kod selektora Aleksandra Đorđevića koji je imao ogromno poverenje u njega. Bio je deo srebrnih generacija na Mundobasketu 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. Igrao je i na Mundobasketu u Kini 2019. kao i na prethodnom SP.


tagovi

Stefan JovićKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara