Stefan Marković (©Starsport)
Stefan Marković (©Starsport)

Stefan Marković: U Zvezdu sam došao po trofeje i izuzetno sam srećan, da nam se ne ponovi Mega

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 09:39

Iskusni plejmejker za Mozzart Sport izneo utiske posle pobede nad FMP-om u prvom meču finalne serije Superlige

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalu plej-ofa Superlige Srbije. Savladali su pred svojim navijačima ekipu FMP Železnika više nego ubedljivo (110:71) i tako došli na prag rekordne 22. titule u domaćem prvenstvu, kao i nove triple krune. Bitan šraf u završnici sezone za crveno-bele je i iskusni Stefan Marković, koji je istakao da je zadovoljan trijumfom, ali da crveno-bele čeka revanš u nedelju kojem moraju da pristupe sa maksimalnom koncentracijom.

Izabrane vesti

"Оdigrali smo ozbiljan meč, poveli u seriji. Sledi nam drugi duel, nadam se da nećemo ponoviti drugu utakmicu sa Megom. Da imamo isti pristup kao večeras i da završimo posao", priča Marković za Mozzart Sport.

Početkom novembra prošle godine stigao je u klub i nastavio trofejni niz koji je počeo osvajanjem titule u Italiji sa Virtusom minule sezone. Osvojio je već Kup Radivoja Koraća i ABA ligu, na pragu je da postane i šampion Srbije.

"Jedan od glavnih razloga zbog kojih sam došao u Crvenu zvezdu je da osvajam trofeje, ništa drugo me nije zanimalo. Posle prvog trofeja koji sam osvojio prošle godine, sada sam došao do još dva, potencijalno i trećeg. Izuzetno sam srećan".

Duel sa FMP-om bio je čak 75. za košarkaše Zvezde.

"To smo znali manje-više od početka, s ozbirom na raspored Evrolige. Možda smo mogli da imamo više igrača, ja sam došao posle dva meseca. Naporno je, ali tako je, kako je i nema kukanja".

Prvi meč finala obeležilo je i sjajno navijanje na tribinama dvorane Aleksandar Nikolić.

"Bilo je prelepo. Zahvalio bih se Delijama što su došli u ovolikom broju i što su nas podržali. Kraj je sezone, treće takmičenje, ali atmosfera je bila sjajna i bilo je milina igrati", zaključio je 34-godišnji plejmejker za naš portal.

Utiske je posle ubedljivog trijumfa izneo i Dejan Davidovac.

"Drago mi je što smo na pobedu od rekordne titule. Pre svega rešili smo ABA ligu i to nam je bio prvi ovosezonski cilj. Ukazala se prilika za još jedan pehar i trudimo se da je iskoristimo", rekao je Davidovac.

Crveno-beli su minule sezone posle brojnih turbulencija osvojili triplu krunu, već su odbranili trofeje u Kupu Koraća i regionalnom prvenstvu.

"Nosi težinu, ali mi smo svi spremni za to. Radili smo tokom čitave godine s tim ciljem, stekli prednost domaćeg terena. Uspeli smo na kraju da osvojimo dve titule, potrudićemo se da u nedelju dođemo i do treće i posle svako svojim putem".

Senku na pobedu nad Panterima bacila je povreda Ostina Holinsa. Amerikanac se povredio posle duela sa Nenadom Nerandžićem (levo koleno) i neće igrati u Železniku (nedelja, 20.00).

"Mislim da je dobro. Imao je već problema sa kolenom. Ništa strašno, ali videćemo, nadam se da će se oporaviti što pre".

Očekuje reakciju ekipe Nenada Stefanovića u drugom susretu.

"Sigurno da će odigrati bolje, ali mislim da smo kvalitetnija i iskusnija ekipa. Imali su dugu pauzu, tako da ne verujem da su u nekom takmičarskom ritmu, za razliku od nas. Očekujem reakciju, ali mislim da ćemo se mi više pitati", istakao je Dejan Davidovac i napomenuo da mu je drago što je veliki broj navijača pružio podršku timu.


tagovi

KK Crvena zvezdaFMP ŽeleznikStefan MarkovićDejan DavidovacKLSKošarkaška SuperligaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara