Nenad Stefanović (©MN Press)
Nenad Stefanović (©MN Press)

Stefanović pred start Superlige: Sa velikom motivacijom protiv tri odlična rivala

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 15:21

"Trudićemo se da igramo maksimalno, nećemo ih smatrati relaksirajućim periodom s obzirom da za vikend igramo ABA ligu, već naprotiv. Radujemo se takmičenju u Superligi i igraćemo svaku utakmicu da pobedimo"

Posle ozvaničenja potpisa sa plejmejkerom Matejom Todorićem, FMP iz Železnika spreman je za početak takmičenja u Superligi Srbije.

Već na startu Panteri dočekuju najprijatnije iznenađenje KLS, subotički Spartak koji je prvi deo sezone završio na drugom mestu i izborio tako plasman u ABA 2 ligu. FMP je "nosilac" Grupe A , a uz Spartak igraće protiv osvajača trofeja KLS Zlatibor, te OKK Beograda.

Izabrane vesti

Prvo kolo na programu je u utorak od 18 časova, a ulaz besplatan. 

"Sa velikim zadovoljstvom i motivacijom, ličnom, ali i stručnog štaba i igrača, dočekujemo početak takmičenja u Superligi Srbije. Jako se radujemo što se igra u ovom formatu jer će nam mnogo značiti u svim aspektima. Imaćemo priliku da odmerimo snage sa tri odlične ekipe. Zlatibor i Spartak su obezbedili učešće u ABA 2 ligi što dovoljno govori o njihovim ambicijama i ulaganjima. Posebno nas raduju gostovanja koja će biti novo iskustvo, posebno za one mlađe", rekao je trener Nenad Stefanović i dodao:

"Treća ekipa je OKK Beograda koja je napravila fantastičan uspeh plasmanom u Superligu sa veoma mladim timom i to je prava prilika za mlade momke sa jedne i druge strane da odmere snage između sebe. Trudićemo se da igramo maksimalno, nećemo ih smatrati relaksirajućim periodom s obzirom da za vikend igramo ABA ligu, već naprotiv. Radujemo se takmičenju u Superligi i igraćemo svaku utakmicu da pobedimo", rekao je Stefanović.

Panteri su doveli Todorića, a u međuvremenu se rastali sa Nikolom Jankovićem, Paulijusom Valinskasom i Nikolom Manojlovićem.

Superliga je podeljena na dve grupe sa po četiri ekipe, u Grupi B nalaze se Mega, Borac Mozzart, Vojvodina i Metalac iz Valjeva. Igra se u dvokružnom sistemu, a pobednici grupa idu dalje gde će na osnovu koeficijenta uspešnosti dobiti takmičarske brojeve za polufinale gde ih čekaju Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda.

FMP uz obaveze u Superligi igra i plej-of ABA lige protiv Cedevite Olimpije, a prvi meč igra se u subotu od 18.30 u Ljubljani.


tagovi

Nenad StefanovićKošarkaška SuperligaKLSFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara