Stevan Jelovac u reprezentaciji Srbije!

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.18. | 09:40

Krilni centar stiže kao zamena za kapitena Milana Mačvana

Košarkaška reprezentacija Srbije će u sledećem ciklusu kvalifikacija za Mundobasket imati još jednog debitanta na spisku - Stevana Jelovca.

Levoruki krilni centar dobio je naknadni poziv od selektora Aleksandra Đorđevića posle teške povrede kapitena Milana Mačvana, za koga je sezona završena zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata i meniskusa, javlja Sportski žurnal. Jelovac će se Đorđeviću staviti na raspolaganje bar za jednu od dve predstojeće utakmice u nadolazećem reprezentativnom prozoru (23. i 25. februar), ali detalji još nisu poznati.
"Posle povrede Mačvana u kompoziciji reprezentativnog tima se otvorilo mesto na toj poziciji, a Stevan Jelovac po mišljenju selektora može da doprinese uspešnim rezultatima. Jelovac je srećan i zadovoljan zbog poziva pod nacionalnu zastavu", kaže za Žurnal Đorđevićev pomočnik Jovica Antonić.

Izabrane vesti

Jelovac godinama unazad igra košarku na visokom nivou, još iz vremena dok je branio boje Saragose. Sada je jedan od glavnih aduta trenera Zorana Lukića u Nižnjem iz Novgoroda, a dres reprezentacije Srbije obući će u smiraj treće decenije života. 

Orlovi će prvi meč u drugom prozoru odigrati 23. februara protiv Nemačke u Frankfurtu, dok će dva dana kasnije izaći na crtu Austriji u Švehatu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeStevan JelovacMilan MačvanAleksandar ĐorđevićJovica AntonićMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara